Magazin

Oslobodite nakaza: Započnite kao profesionalac da biste trenirali jače

0 22

april Schatschneider

jun 16, 200 • 3 min čitanja

Da li treba da jedete proteine ​​ili ugljene hidrate pre treninga sa utezima? Da li je bezbedno jesti pre treninga? Da li su vam potrebni elektroliti ili hidratantni napitci tokom treninga? Da li je najbolje vježbati na prazan želudac? Ako raspitate okolo, čut ćete mnogo oprečnih informacija; međutim, ako želite da svoj trening podignete na viši nivo, morate znati kako napajati svoje tijelo. Naravno, možete raditi kardio u stabilnom stanju, natašte, ali ako idete na intenzivnu sesiju, trebali biste osigurati da se pripremate s pravom ishranom i suplementima.

Hidracija Nije tajna da ćete se znojiti tokom obuka; međutim, ono što većina ljudi ne zna je da pravilna hidratacija zapravo može poboljšati učinak vježbanja. Nastojte da popijete 20 unce vode 2-3 sata prije treninga. Trebalo bi da sačekaš dok ne ožedniš da piješ. U trenutku kada osjetite žeđ, već ste dehidrirani.

Borite se da popijete svu potrebnu vodu? Pokušavam napuniti bocu za višekratnu upotrebu BCAA. Preporučujemo našu Signature BCAA da dobijete ukusnu hidrataciju i jačanje mišića.

Ugljeni hidrati Kod kraćih ili manje intenzivnih treninga vaše tijelo vjerovatno već ima dovoljno uskladištenih ugljikohidrata za obavljanje svoje redovne prehrane bez potrebe za punjenjem ugljikohidratima; međutim, to nije uvijek slučaj za treninge duže od 35 minuta ili zaista intenzivne treninge. Da biste povećali energiju prije te vrste treninga, trebali biste jesti složene ugljikohidrate, poput čelične rezane zobi ili smeđeg pirinča, 2-3 sata unaprijed, i sve jednostavne ugljikohidrate, poput banane, 60–30 minuta unaprijed.

Prije treninga Dodatak prije treninga može povećati vašu energiju i izdržljivost tokom treninga. Također možete dobiti dugotrajniju pumpu dok istovremeno podstičete performanse mišića. Postoje opcije prije treninga s kofeinom za visoku energiju, kao i opcije bez stimulansa koje su bolje za one koji su osjetljivi na kofein ili se bave kasnonoćnim liftingom.

Kada je u pitanju intenzivna obuka, Alex Savva, trener i izvršni direktor PharmaFreaka najbolje zna. Njegova kompanija nastavlja da raste svake godine i nije iznenađujuće zašto. Ovi proizvodi su formulisani imajući na umu sportiste – ne postoje proizvodi „i ja“ ili imitatori. Svaka formula je dizajnirana da maksimizira učinak s dokazanim, klinički proučavanim sastojcima. PharmaFreak Anabolic Freak Pre-Workout je odličan za muškarce koji uzimaju 30 min prije treninga kako bi poboljšali performanse vježbanja i podržali hormon nivoa.

Potpis prije treninga uključuje Provjereni sastojci koji potiču intenzivnu pumpu i rast dok se bore protiv umora, tako da možete vježbati teže i duže. Sa 200mg kofeina, ovo je savršeno za dizanja velikog obima, cross-fit, kardio ili intenzivan trening snage. Uzimanje mega doze stimulansa nije uvijek najbolje prije treninga, pa smo ovu formulaciju fokusirali na visokokvalitetne, dokazane, efikasne sastojke koji će vam pomoći da postignete svoje ciljeve treninga i da svaki trening bude važan. Korištenje ove formule prije treninga pomoći će vam da dobijete energiju i da se fokusirate kako biste izvukli maksimum iz vježbanja.*

Koristite ova tri savjeta kako biste bili sigurni da ćete izvući maksimum iz treninga .

Želite da pojačate intenzitet svojih treninga? BodyFit ima preko 100+ programa stručnjaka iz industrije koje možete raditi u teretani ili kod kuće sa minimalnom (ili bez) opreme na našoj aplikacija za fitnes trening. Pratite svoje treninge, dane odmora i vježbe kako biste ostali odgovorni. 200

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.