Magazin

25 podcasta o mentalnom zdravlju koji bi vam mogli pomoći da bolje shvatite sebe

0 76

Slušanje podcasta o mentalnom zdravlju neće izliječiti kliničku depresiju ili anksiozni poremećaj. Licencirani kliničar (ili komičar, ili pisac) s mikrofonom nije zamjena za povezivanje sa odličnim terapeutom ili pronalaženje drugog tretmana koji vam odgovara, uz pomoć profesionalca. Ipak, jednu stvar koju podcast mentalnog zdravlja može učiniti? Potvrdite svoje iskustvo i, u nekim slučajevima, ponudite stručne savjete o tome kako živjeti sa svime s čime se suočavate… i svi se bavimo nečim, bilo da ste dobili zvaničnu dijagnozu za problem mentalnog zdravlja ili, možda imate skoro stalne potrebe da odvojite dan za mentalno zdravlje.

Naravno, tmurni intervjui o najnovijim naučnim istraživanjima o anksioznosti nisu stvar svakoga. Neki slušaoci više vole podcaste za razgovore slobodnijeg formata kako bi pobjegli od svojih nametljivih misli i izgubili se u (informativnom) brbljanju. Nekoliko izbora na ovoj listi, poput The Mental Illness Happy Hour i Depresh Mode , koriste humor da rasvijetle mračne teme. Nemate vremena ili pažnje za dugi dijalog? Isprobajte meditaciju koja je kraća od vašeg jutarnjeg putovanja na posao ili emisiju kao što je NPR-ov Life Kit, koja vas uči kako se nositi s bezbroj situacija u samo ) minuta ili manje. Ako tražite podcast o mentalnom zdravlju crnaca ili neki drugi koji govori o vašem konkretnom iskustvu, nadamo se da ćete pronaći i opcije na ovoj listi.

Bilo da volite da čujete povezanost priče ljudi koji su bili tamo ili želite korisne savjete za mentalno zdravlje da vam olakšaju opterećenje, ovo su neki od najboljih podcasta o mentalnom zdravlju koje možete slušati upravo sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.