Magazin

15 najboljih planinarskih hlačica za aktivnosti na otvorenom po toplom vremenu 2023: REI, Backcountry i još mnogo toga

0 37

Kada ptičice počnu da cvrkuću i dani počnu da se produžavaju, to je naš znak da izvučemo našu planinarsku opremu, zavežemo naše pouzdane planinarske cipele i krenemo na staze. Ali kako se vrijeme nastavlja zagrijavati, možda ćete poželjeti da odbacite svoje planinarske pantalone ili helanke za par planinarskih šortsova kako biste ostali hladni. (Samo obavezno spakujte kremu za sunčanje i slijedite ove savjete kako biste izbjegli krpelje!)

Šta tražiti u planinarskim hlačicama Nakon pet godina rada kao vodič za planinarenje, testirao sam na desetine planinarskih šorcova, prešavši stotine milja staza. Pješačio sam po suvim pustinjama jugozapada, vlažnim kišnim šumama Washingtona i visokim alpskim planinama Sijera. Evo svih faktora koje imam na umu kada kupujem šorc za planinarenje.

Prvo, kroj je najvažniji element. Ako vam šorts ne stoji dobro na tijelu kada ih isprobate, sigurno se neće osjećati dobro kada se penjete uz strmo brdo ili se krećete po stijenama. Trebali bi omogućiti slobodu kretanja u vašim bokovima i ne bi trebali biti ograničavajući oko bedara ili struka. Možete potražiti parove sa spandexom za dodatno rastezanje ili opcije s integriranim pojasom za prilagođenije pristajanje. Osim toga, ako niste u mogućnosti da ih isprobate, samo pogled na oblik šortsa može vam dati bolju ideju o tome kako će vam pristajati. Neke planinarske hlače imaju ravan dizajn od struka do kukova, dok druge imaju obrnuto suženi kroj koji je manji u struku, ali prostraniji u bokovima i bedrima.

Trebalo bi uzeti u obzir i svoje planove kada birate šorc za planinarenje. Ako namjeravate nositi ruksak u ovim šorcovima, možda ćete htjeti potražiti one sa niskim pojasom koji nemaju glomazne dugmad ili kaiš koji ne možete skinuti, jer bilo koji hardver može stvoriti točke nelagode ispod kukova ranca pojas. Ako planinarite po vrućini, dajte prednost paru napravljenom od lagane, prozračne tkanine koja će odvoditi vlagu i znoj. A ako ćete proći pored vodene površine, a postoji šansa da ćete poželjeti uroniti, potražite brzosušeće šorc za planinarenje ili one napravljene sa izdržljivom vodoodbojnom (DWR) završnom obradom, tako da ste pobijedili Ne morate nositi mokre šorc na svom pješačenju nazad do vrha staze. Sve u svemu, samo imajte na umu svoje lične preferencije i plan puta dok kupujete—to je najbolji način da pronađete pravi par šorc za vas.

Najbolje planinarske hlačeImajući na umu ove elemente dizajna, sastavili smo izbor najbolje ocijenjenih i osobno voljenih planinarskih šorcova brendova kao što su REI Co-op, Topo Designs, Patagonia i Nike. Čitajte dalje kako biste pronašli najbolje planinarske hlačice za vaše proljetne i ljetne aktivnosti na otvorenom.

Sve proizvode predstavljene na SELF nezavisno biraju naši urednici. Međutim, kada nešto kupite putem naših maloprodajnih linkova, možemo zaraditi partnersku proviziju.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.