Magazin

Možete li jesti koru od banane?

0 114

Iako je većini ljudi poznat sladak i sočan plod banane, rijetki su se usudili probati koru.

Iako nekima može teško pasti na pomisao da pojedu koru od banane, to je uobičajen sastojak u mnogim kuhinjama širom svijeta.

Ovaj članak detaljnije razmatra možete li jesti korice banane i kako one mogu utjecati na vaše zdravlje.

Prednosti kore od banane

Kora banane čini oko 35% zrelog voća i često se odbacuje umjesto konzumira.

Međutim, upotreba kore odličan je način za smanjenje otpada hrane, a istodobno unosite neke dodatne vitamine i minerale u svoju prehranu.

U stvari, kora banane nije samo jestiva, već je i bogata s nekoliko ključnih hranjivih tvari, uključujući kalij, dijetalna vlakna, polinezasićene masti i esencijalne aminokiseline.

Posebno se pokazalo da vlakna promiču pravilnost, stabilizuju razinu šećera u krvi i poboljšavaju zdravlje srca.

U međuvremenu, kalij može pomoći u regulaciji razine krvnog pritiska, zaštititi od gubitka koštane mase i smanjiti rizik od stvaranja kamena u bubregu.

Jedna studija iz epruvete također je otkrila da su kore od banane bogate antioksidansima, a nezrele kore od banane imaju najveći broj.

Neka istraživanja sugeriraju da antioksidansi mogu smanjiti upalu i zaštititi od kroničnih stanja, poput bolesti srca, raka i dijabetesa.

Pogledajte i naš članak o šejkovima od banana.

ZAKLJUČAK

Konzumacija kore od banane može pomoći u smanjenju bacanja hrane. Korice su također odličan izvor vlakana, kalija, antioksidansa i nekoliko drugih važnih hranjivih tvari.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.