Magazin

3 načina da smanjite konzumiranje alkohola kada vas svijet opterećuje

0 36

Naravno, postavljanje vremenskog ograničenja je samo jedan od načina da poboljšate svoj odnos s vašim internetskim sadržajima. Ako vam društveni mediji, posebno, uzimaju danak—ali ne želite da se potpuno odvojite od njih—probajte ove savjete o tome kako učiniti da društveni mediji rade za vaše potrebe.

Pronađite temeljnu aktivnost koja vas izvlači iz spiralnih misli.Vijesti mogu katalizirati nalet emocija koje je teško nositi – možda ćete se osjećati preplavljeni, anksiozni , ili nemoćni kako se nacionalni događaji (i kolektivna reakcija zemlje na njih) nastavljaju razvijati. Sve ovo može uticati na to koliko često doživljavate negativne misli, tako da je dobro imati plan da spriječite eskalaciju tih emocija, kaže Fry.

Tamo su tehnike uzemljenja – koje su obično fizičke prakse koje vam mogu pomoći da se odvojite od negativnih misaonih obrazaca – korisne su, dodaje ona. Tehnike uzemljenja mogu vam pomoći da se opustite kada niste u mogućnosti da se smirite od povišenog stanja anksioznosti, ranije je izvijestio SELF. I mogu poslužiti kao trenutna odgoda kada ste zaista u iskušenju da se okrenete supstancama poput alkohola za privremeno olakšanje, kaže Fry.

Ne postoji jedinstvena tehnika uzemljenja koja može pomoći svima; umjesto toga, morat ćete eksperimentirati kako biste utvrdili šta vam najviše pomaže. “Zaista zavisi od osobe do osobe šta će biti najefikasnije”, kaže Fry.

Ako tražite mjesto za početak, ona preporučuje da isprobate vođenu meditaciju tokom na koje obraćate pažnju na svoju neposrednu okolinu, slično sljedećoj praksi 5-4-3-2-1:

Priznajte pet stvari koje vidite u svom okruženju.Dodirnite četiri stavke u svom okruženju.Slušajte tri različita zvuka.Prepoznajte dva različita mirisa. Priznajte nešto što probate (kao što je ostatke kafe).Drugo Vježbe koje pomažu prizemnim ljudima uključuju vođenje dnevnika, šetnju (idealno u području s puno zelenila ako možete) ili izvođenje druge vrste fizičkog pokreta poput istezanja, dodaje Fry. SELF-ov vodič o tehnikama uzemljenja može vam pomoći da prođete kroz više savjeta, od isprobavanja nove vježbe disanja do progresivne relaksacije mišića.

Odvojite vrijeme za stvari koje vam donose radost što je prije moguće.Prije nego što popijete bocu vina usred nemilosrdnog ciklusa vijesti, dr. Hadland preporučuje da zastanete i postavite sebi ovo pitanje: „Koje su pozitivne stvari?“ Ovo ne mora biti previše komplikovana analiza, kaže on; umjesto toga, to može biti brzi pregled aktivnosti zbog kojih se obično osjećate sretnim—poput bavljenja omiljenim hobijem—ili samo stvari na kojima ste zahvalni, kao što su odnosi koje imate sa prijateljima koji vas podržavaju ili članovima porodice.

Pijenje alkohola (ili upotreba drugih supstanci) za upravljanje teškim emocijama zapravo može pogoršati osjećaj anksioznosti ili depresije, kaže dr. Hadland; iako bi se moglo činiti kontraintuitivnim odustajanje od srceparajuće teme o kojoj cijeli svijet priča, izdvajanje nekoliko minuta iz dana da uradite nešto što vas izmami na osmijeh može pomoći da stvari stavite u perspektivu kada se vaše mentalno zdravlje osjeća nesigurnim.

Kako pronaći pomoć ako ste zabrinuti zbog upotrebe supstanciNežan podsjetnik: Piće u umjerenim količinama definira se kao konzumiranje jednog pića dnevno ili manje za osobe kojima je dodijeljeno žensko na rođenju, ili dva pića dnevno ili manje za osobe kojima je dodijeljeno muško na rođenju, prema Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC). (Jedno piće iznosi unce piva, pet unci vina ili 1,5 unce destilovanog žestokog pića poput viskija, votke i džina, u zavisnosti od sadržaja alkohola u svakom od njih. )

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.