Magazin

Arnold Classic: konačni rezultati 2022

0 77

Arnold se vratio.

Svake godine Arnold daje ovu izjavu, ali ove godine je to bilo istinito. Iako je konkurencija išla naprijed tokom pandemije, izložba i povjerenje potrošača su, s pravom, bili pali i skoro su nestali

Izložba tokom vikenda, posebno u subotu, bila je prepuna rafteri, sponzori su izašli u gomilu, a lokalni restorani, teretane i obližnji hoteli Columbusa dočekali su mnogo veću publiku Arnold Classica.

Ja sam lično prisustvovao ovoj predstavi u prošlosti 18 godine i bilo je olakšanje ponovno uživati ​​u ‘dobrim starim’ danima Arnold Classica gdje su brojevi bili veći, uzbuđenje pojačano i normalnost se vratio.

Novo natjecanje koje je dodano u niz događaja je Slap Fighting. Logan Paul i Arnold bili su pri ruci da komentiraju i prisustvuju događaju koji je privukao veliku pažnju zbog svog čistog ludila gdje se takmičari naizmjence bukvalno izbijaju jedan drugome

Naletio sam na Arnolda u Golds Gym-u u Veneciji samo nekoliko dana prije nego što se Classic napumpao za put u Kolumbo na 34-tu godinu njegovog događaja izdati skoro $34, u novčana nagrada.

Roker frizerskog benda, Dee Snider iz Twisted Sister, započeo je zabavu prije nego što su počele dugo očekivane kategorije.

Za pet sedmica, 2022 Arnold Classic je trebao biti složena postava. Nažalost, 6 takmičara je odustalo iz raznih razloga, ali smo ipak morali vidjeti klasu od 9 kvalitetnih tijela.

Sudije su izuzetno naporno radile sa dva najveća favorita i prethodnim pobjednicima Arnoldovog showa, Brandona Curryja i Williama Bonaca. Bila je to izuzetno jasna borba između ova dva šampiona.

1. mjesto Brandon Curry

Brandon Curry je na kraju okrunjen kao pobjednik, koji je kući odnio i $, bonus za nagradu za najboljeg pozera.

Brandon je napravio poboljšanja u odnosu na petak uveče prejudicirajući što je bilo primjetno na dijelovima tijela kao što su njegove četvorke koje su izgledale dolje po veličini i neuravnotežene u poređenju sa njegovim masivnim gornjim dijelom tijela. Curry nije imao mišićavost ili duboku duboku odvojenost kao Bonac, ali njegova simetrija i tjelesna građa su dominirali.

2. mjesto William Bonac

Iako je William Bonac predstavio impresivan ukupni paket koji je bio pocijepan, izuzetno pun i dovoljno mišićav da odnese nagradu za najmišićavije, sudije su ga skliznule na drugo mjesto, što je podržalo nekoliko zvižduka publike.

Iako je William izgledao sjajno kroz neke poze, druge nisu bile tako impresivne. Izgledao je kao da je pokušao da ubaci ugljikohidrate previše, što je dovelo do blago nadutog središnjeg dijela. William je izgledao vrlo dominantno kroz poze sa strane, posebno kroz šunke / glutea / četvorke, ali je imao blagi film vode kroz središnji dio. Vjerujem da je Williamsov ginekolog koji se vidi kroz trbušnjake i kosim pozama također mogao doprinijeti njegovom drugom mjestu iza Brandona.

3. mjesto Steve Kuclo

Steve Kuclo uzeo je treće mjesto i donio impresivne tjelesne građe koja se poboljšavala što je više pozirao. Nije izgledao mnogo drugačije od jučerašnjih prejudiciranja, ali je bio dovoljno konkurentan zbog svog masivnog okvira od 6'2 i preko 34lbs. Pružio je publici obilje zabave u okviru svoje moćne rutine sa Black Sabbathom koji je razbuktao publiku.

4. mjesto Samson Dauda

Samson Dauda iz Velike Britanije iznenadio je mnoge od nas kada je došao na četvrto mjesto. U početku je pozirao uz klasične melodije, ali je ubrzo prešao u omaž prethodnoj olimpijskoj rutini Kevina Levronea i pjesma je ove večeri izgledala sušnije i punije, što ga je vjerovatno pomaknulo za jedan do dva u odnosu na jučerašnje prejudiciranje.

5. Justin Rodriguez

Justin je večeras bio mekši i držao je vodu. Iako Justin ima neke vrlo impresivne poze i ogromne dijelove tijela, njegov blokatorski središnji dio ne dozvoljava njegovoj tjelesnoj građi, posebno na prijelazima u poze. Ipak impresivan plasman sa njegovog 8. mjesta g. Olimpija prošle godine.

700 Arnold Classic Bodybuilding Rezultati: Pobjednik — Brandon Curry

Drugo mjesto — William Bonac

Treće mjesto — Steve Kuclo

Četvrto mjesto — Samson Dauda

Peto mjesto — Justin Rodriguez

Šesto mjesto — Brett Wilkin

Sedmo mjesto — Regan Grimes

Osmo mjesto — Maxx Charles

Deveto mjesto — Fabio Giga Rezende

Nagrada za najboljeg pozera

Brandon Curry osvaja nagradu Arnold Classic Physique za najboljeg pozera.

Nagrada Ed Corney za najboljeg pozera: Brandon Curry ($,

)

Nagrada za najmišićavu

William Bonac ($ , )

Arnold Classic 2022 Pro rezultati za invalidska kolica Profesionalni odjel za invalidska kolica je bio glavni u ovoj emisiji i Olimpija već nekoliko godina za šta je u velikoj mjeri zaslužan moj prijatelj Nik Skot. Događaj je postao izuzetno popularan i u najmanju ruku inspirativan i nastavlja da raste svake godine. Nismo vidjeli da se ovaj događaj dogodio prošle godine, ali se divizija vratila 2022 i vidjeli kako Gabriele Andriulli izvlači nemir zbog višestruke Olimpije i 5 puta pobjednika Arnold Classica Harold Kelley

Prvo mjesto – Gabriele Andriulli

Drugo mjesto – Harold Kelley

Treće mjesto – Bradley Betts

Četvrto mjesto – Chad McCrary

Arnold Classic 800 Rezultati muške fizike Erin Banks je postala šampion na Arnold Classicu 275 u Men's Physique diviziji.

Banke su posedovale binu sa samopouzdanjem koje je privuklo pažnju sudija. Njegove zamke su bile toliko impresivne da ga je Arnold čak zamolio da ponovi ovu pozu tokom intervjua za pobedu. Pokazao je nevjerovatnu kondiciju zbog čega je za dlaku stigao do pobjede nad jednako impresivnim Emmanuelom Hunterom.

Arnold Classic 2022 Men's Physique

Prvo mjesto – Erin Banks

Drugo mjesto – Emmanuel Hunter

Treće mjesto – Diogo Montenegro

Četvrto mjesto – Antoine Weatherspoon

Peto mjesto – Choi Bong-Seok

Šesto mjesto – Terrence Teo Kok Hua

Sedmo mjesto – Riccardo Croci

Osmo mjesto – Daniel Leone

Deveto mjesto – Drelyn Hunt

Arnold Classic 2022 Wellness rezultati Nakon što je debitovao na Olimpiji u oktobru, Wellness se prvi put pojavio na Arnold Classicu tokom vikenda. Čini se da je ovo kategorija koja raste dramatičnom brzinom i koja je već postala vrlo konkurentna.

Arnold Classic 2022 Wellness

Isabelle Nunes osvojila je inauguralnu titulu Arnolda za koju se činilo da se sudije nisu osporavale niti je publika raspravljala. Nunes je izgledala veoma impresivno u prejudiciranju i trebalo je da se pojavi samo da preuzme titulu u subotu navečer

Arnold Classic 2022 Wellness pobjednica Isabelle Nunes

Prvo mjesto – Isabelle Nunes

Drugo mjesto – Angela Borges

Treće mjesto – Sunny Andrews

Četvrto mjesto – Julia Chitarra

Peto mjesto – Yarishna Ayala

Šesto mjesto – Kasandra Gillis

Sedmo mjesto – Barbara Cesar

Osmo mjesto – Lorena Ragusa

Deveto mjesto – Devyn Cambre

Deseto mjesto – Casey DeLong

Arnold Classic 2022 Bikini Rezultati Bikini International divizija se zadržava napreduje iz snage u snagu koja stalno privlači sve više društvenih sljedbenika, navijača, sponzora i sportista. Ove godine je Lauralie Chapados impresionirala sve tokom prejudiciranja svojom samopouzdanjem, besprijekornom tenom koja je bila previše teška da bi se nadmašila od njenih najbližih rivala.

Bivše šampionke Olimpije Ashley Kaltwasser i Elisa Pecini su se borile za 1. mjesto, ali Maureen Blanquisco ih je preskočila na 2. mjesto

Prvo mjesto – Lauralie Chapados

Drugo mjesto – Maureen Blanquisco

Treće mjesto – Ashley Kaltwasser

Četvrto mjesto – Elisa Pecini

Peto mjesto – Jourdanne Lee

Šesto mjesto – Alessia Facchin

Sedmo mjesto – Lucia Malavaze

Osmo mjesto – Lauren Dannenmiller

Deveto mjesto – Phoebe Hagan

Deseto mjesto – Allison Testu

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.