Magazin

Pametno birajte na vašim prazničnim gozbama

0 12

Jake Stewart

Novembar 2022, 2016 • 2 min čitanja

Nema ništa bolje od onog doba godine kada su jela slana, a deserti bundevi?. Planiraš da uživaš u ovome, i ne krivim te. Evo kako da u potpunosti uživate u prazničnim gozbama, a da pritom ne odustanete od napretka u kondiciji.

2022Protein je ključ Praktično svi znaju uticaj proteina na rast mišića. Bez adekvatnog unosa, vaše tijelo neće imati resurse koji su mu potrebni da sav vaš naporan rad u teretani pretvori u čvrstu mišićnu masu. Međutim, manje poznata funkcija proteina je njegova interakcija s apetitom. Proteini su mnogo teže probavljivi i apsorbirani od ugljikohidrata, što ih čini odličnim načinom da ostanete siti duže. Započnite svoj obrok tako što ćete taj tanjir napuniti ćuretinom, šunkom ili bilo kojim izvorom proteina koji želite. Vaši mišići i ukusni pupoljci će vam kasnije biti zahvalni.

2022Lying Liquids2016 Kao što smo već spomenuli, izvori proteina dodaju kalorije, ali i zadovoljavaju glad. Tečne kalorije ne dolaze uz ovu istu prednost. Iako fini napitak za odrasle može zaista upotpuniti vaš obrok, može doprinijeti i nepotrebnom šećeru. Ne kažem da treba da se klonite svega osim vode. To ne bi bilo zabavno. Umjesto toga, ritirajte se tijekom obroka ili zamijenite svako drugo piće čašom hidratantnog pića. Sačuvaj te prazne kalorije za desert.

2022The Gravy Killer2016 Dakle, prepunili ste puretinu, umanjili unos alkohola, a možda čak i dodali nekoliko porcija povrća za dobru meru. U ovom trenutku, šta bi moglo poći po zlu? Odgovor leži duboko u tom ukrasnom čamcu za sos. Životinjska mast pomiješana s brašnom stvara ukusan, ali tov sos koji može nestašno dodati stotine dodatnih kalorija vašem obroku. Najbolja stvar koju možete učiniti da ne podlegnete njegovim čarima je da ga potpuno preskočite ili ga sipate sa strane, umačući hranu u sos umjesto da je utapate u hranu.

Zamka ostatka U stvarnosti, jedan dan gozbe vas neće vratiti u vaš napredak. Baš kao što vas jedan dan u teretani neće iznenada učiniti smrznutim, jedan dan pretjeranog uživanja neće iznenada poništiti sav vaš gubitak težine. Jedina stvarna prijetnja vašem struku krije se podmuklo u ostacima hrane. Jednom kada se praznična gozba iz jednodnevne afere pretvori u nedeljnu pijanku, njeni uticaji će postati očigledni. Prenesite ostatke hrane ili u najmanju ruku ostanite svjesni kako oni mogu utjecati na vaše ciljeve tjelesne građe. I kao i prije, preskočite sos ali se ne plašite ćuretine.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.