Magazin

Olimpija 2021. Ženske prejudiciranje

0 38

Ruth Silverman

oktobar 08, 2021 • 13 min citanje

Takmičenje u ženskoj tjelesnoj olimpiji moglo bi biti uznemireno. Pogledajte ko je napravio prve opise i ko izgleda spreman da ponese naslov kući.

Glavna | Muški pregled | Preview Women | Muško prejudiciranje | Ženske prejudiciranje

Olimpijski vikend službeno je počeo u petak, 8. oktobra u okrugu Orange Kongresni centar u Orlandu na Floridi s prejudiciranjem za pet od šest ženskih odjela. dobra ideja o tome gdje su stajali sportisti.

Fitness Olympia Runda fizike vrijedi samo jednu trećinu konačnog rezultata u fitnesu, ali može napraviti ili prekinuti plasman. Ovogodišnja Fitness O postava uključuje 19 najboljih svjetskih takmičara, a tjelesni rezultati trebali bi biti slični – ali ne i identični – ishodu Fitness International -a, održanom u rujnu 25.

Branilac titule Missy Truscott zauzela je centralno mjesto u poređenjima. Pored nje u centru je stajala Whitney Jones, koja je propustila International zbog pozitivnog COVID-a-19 test, a Ariel Khadar i Jacklyn Baker gledaju treće i četvrto mjesto u ovoj rundi. Najbolji izvođači često nemaju najbolju genetiku za tjelesnu građu, ali Truscott i Jones su dva sportaša koji se ističu u tjelesnom krugu, ali i u rutini, i trebali bi prevladati u finalu. To ostavlja gotovo nepremostivu barijeru za Grishinu, čak i ako večeras pobijedi u rutinskoj rundi u finalu, nešto što je vrlo sposobna postići.

Slika Olympia Dvadeset žena stiglo je na pozornicu za ocjenjivanje Likovne Olimpije, a jedna je sportašica prethodno ogrebala. Prvi dodatni opis sastojao se od vladajuće četverostruke šampionke Cydney Gillon, prošlogodišnje pratilje Natalie Soltero, Jessice Reeyes Padilla, Nicole Zenobia Graham i dva iznenađenja, Stephanie Gibson i Larhanna. . Gibson, pobjednica Lende Murray Savannah Pro, pozicionirana je za moguće treće mjesto sa uravnoteženim stasom, a Padilla bi se trebala vratiti s najboljom četvorkom.

Ženska tjelesna građa Olympia Osamnaest mišićavih – ali ne previše mišićavih – žena izašlo je na pozornicu za žensku tjelesnu građu, s braniteljicom Sarah Villegas i 2020 vicešampionka Natalia Abraham Coelho slijeće u središte prvog oblačića.

Prvi dopis su učinili i Barbara Menage, Ana Harlas, Brook Walker i Melissa Teich. U konačnom poređenju, Harlas i Teich ostali su u borbi za peto mjesto, zajedno s Ivie Rhein, koja je prošle godine zauzela peto mjesto, i Walkera, koji je osvojio 2021 Optimum Classic Pro, želi dovršiti novac.

Uznemireni, ako dođu, bit će za prvo mjesto. Villegas je izgledao dobro, ali Coelho, koji se i dalje usavršava, pokazao je više wow faktora, s boljom ravnotežom nego što je to imala u prošlosti. Osim toga, glavni sudac Williamson, koji je vrlo specifičan u načinu na koji postavlja konkurente, imao je Villegasa na drugom mjestu u oba dodatna opisa. Ako se Coelho ipak uspne na tron ​​Olimpije, prvo ga pročitajte ovdje.

Gospođa. Olympia Najstarija ženska divizija IFBB -a pokazala se kao izuzetak od rutine. Iako su se 225 flekserke postrojile na pozornici, sudije su smatrale da je to potrebno pozvati samo četiri za prvo poređenje: vladajuća šampionka Andrea Shaw, 2020 trkač- gore “Marvelous” Margie Martin, 2020 trećeplasirana Helle Trevino i popularni izgledi Mona Poursaleh, citirana kao tamni konj u pregledu Olympije na Bodybuilding.com. Činilo se da ili previše takmičara nije donijelo svoju A-igru ili su te četiri žene jednostavno bile na sasvim drugom nivou.

Poursaleh, koji je osvojio 2020 Tampa Pro gleda četvrto mjesto, što je veliki iskorak u njenom debiju u Olimpiji, dok bi veteranka Irene Anderson, u drugom opisu, mogla ponoviti svoje peto mjesto od prošle godine. Što se tiče prve tri, evo gdje možete poludjeti pokušavajući protumačiti namjere sudija. Ipak, Williamson je prvaka pozicionirao na drugo mjesto, s Trevinom u sredini, a Martin je izgleda pao na treće mjesto. Dakle, opet možemo vidjeti novog šampiona kad se dim raščisti. Kako god da padne, ocjene bi trebale biti blizu.

Wellness Olympia Prva povijesna Wellness Olympia donijela je 20 dobro istrenirani takmičari na pozornicu, a vjerojatni ishod će biti lekcija o tome kako možete skliznuti na sitnice. Wellness takmičari nose više mišića u donjem dijelu tijela, što znači ne samo 20 odlični setovi gluteusa u postavi, ali i više sportaša s velikom, sjajnom teladom nego što možete pronaći u drugim odjeljenjima.

Hype prije takmičenja bio je usredsređen na tri takmičara, Angeles Borgesa i Yarishna Alaya, obojica predstavljenih u Bodybuilding.com's Olympia Preview, i Francielle Mattos, koja je osvojila Arnold Amateur u i uslijedila je pobjedom na Musclecontest Nacional Pro u svom profesionalnom debiju. Sve tri su donijele kritički prvi opis, zajedno s Isabelle Nunes, Sunny Andrews i Julijom Chittara. Andrews i Chittara će se boriti za peto mjesto u finalu, a Nunes bi trebala zauzeti četvrto mjesto. oblik. Tu dolaze male stvari. Kada je Alaya prvi put izašla na scenu, nije izgledala dovoljno nauljena ili preplanula, a njen izbor blijedožutog bikinija nije pokazao njenu tjelesnu građu na najbolji način. Svojim drugim nastupom dodala je malo ulja i zauzela bolju poziciju u dodatnom opisu, tako da je mogla završiti na drugom mjestu. Hoće li prvi prvak Wellness Olympije biti Borges ili Mattos, može se samo pretpostaviti.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.