Magazin

26 najboljih veganskih kozmetičkih proizvoda za vaše oči, usne i lice

0 29

Postoje mnoge veganske alternative mesu, mliječnim proizvodima i začinima, tako da ima smisla samo da su naše opcije za vegansku šminku, njegu kože i druge kozmetičke proizvode jednako obilne—i, iskreno, kao primamljivo. Od 100% veganskih brendova kao što je Pacifica do kompanija kao što su Winky Lux i Caudalie koje imaju odabrane artikle sa potpuno veganskim sastojcima, možete pronaći široku lepezu visokokvalitetnih veganskih kozmetičkih proizvoda dostupnih sada, bez obzira vaš stil ili tip kože može biti. Ako ste novi u kupovini veganske kozmetike, evo kratke informacije o tome šta ih razlikuje od ostalih kozmetičkih proizvoda.

Šta je veganska šminka?Kao što je SELF ranije objavljeno, proizvodi za vegansku šminku ne sadrže nikakve životinjske proizvode. Što se tiče formalnih certifikata, Vegansko društvo izdaje žigove kompanijama koje se primjenjuju i imaju proizvode koji zadovoljavaju veganske standarde organizacije, ali postoji mnogo tehnički veganskih proizvoda koji nemaju ovaj zaštitni znak. Dakle, čak i ako artikal ne sadrži nikakve pečate na etiketi koje potvrđuju njegovo veganstvo, svejedno provjerite listu sastojaka – postoji šansa da je zaista bez proizvoda životinjskog porijekla i nusproizvoda.

Sastojci životinjskog porijekla na koje treba obratiti pažnju su pčelinji vosak, med, lanolin (hidratantni agens napravljen od ovčje vune) i karmin (pigment koji dolazi od buba). Ponekad će proizvodi koristiti biljne alternative za ove sastojke. Ako još uvijek niste sigurni je li nešto potpuno vegansko nakon što pogledate njegove sastojke, uvijek se možete obratiti brendu za potvrdu.

Koja je razlika između vegana i okrutnosti- besplatna šminka?Iako možete čuti da se ovi pojmovi spominju u istom dahu, oni nisu zamjenjivi. Opet, kao što je SELF ranije napisao, kozmetika bez okrutnosti još uvijek može sadržavati životinjske proizvode. Kozmetički brendovi smatraju se bez okrutnosti ako ne testiraju svoje proizvode na životinjama. Oni sa sertifikatom Leaping Bunny nose standard za prijateljstvo prema životinjama—program ne zahteva testiranje na životinjama na svim nivoima proizvodnje, pa potražite Bunny ako želite da budete sigurni da kupujete kozmetičke proizvode bez okrutnosti.

Bilo da samo učite o veganskoj ljepoti ili želite dodati svoju kolekciju, došli ste na pravo mjesto—ovdje smo istakli izbor najprodavanijih, najbolje ocijenjenih, blistavo recenzirani veganski proizvodi za šminku i njegu kože koji su sada na tržištu. Rastavili smo ga na vegansku šminku i proizvode za njegu kože za oči, usne i lice.

Sve proizvode predstavljene na SELF-u nezavisno biraju naši urednici. Međutim, kada nešto kupite putem naših maloprodajnih linkova, možemo zaraditi partnersku proviziju.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.