Magazin

Održavajte svoj trening na pravom putu postavljanjem boljih fitnes ciljeva

0 17

Jake Stewart

februar 2023, 01 • 2 min čitanja

Iznad svega, efikasna rutina u teretani zahtijeva dosljednost. Ne postoji druga efikasnija strategija, ali ne postoji ni stroža strategija. Održavanje bilo koje vrste fitnes rutine iz dana u dan može se pretvoriti u naporan poduhvat. Nadoknađivanje ove dosadne nuspojave treninga zahtijeva pomoć specifičnih ciljeva dizajniranih da izvučete maksimum iz vašeg fitnes putovanja. Naučite kako postaviti pametne fitnes ciljeve koji će vas voditi kroz svaki trening i ka postizanju vaših zdravstvenih ciljeva.

2023Ključevi za postavljanje ciljeva Bilo da ste početnik koji postavlja novogodišnje odluke ili iskusan dizač koji želi optimizirati svoj svakodnevni trening, postavljanje fitnes ciljeva je neophodan dio maksimiziranja vaše snage trening ili kardio rutina. Izgradnja mišića ili optimizacija vašeg VO2 max zahtijeva vrijeme, a stvaranje niza realnih fitnes ciljeva će vas još više približiti tome.

Da biste ispravno postavili svoje ciljeve, mora prvo postaviti parametre za ove ciljeve. Iznad svega, oni bi trebali biti mjerljivi, dostižni i sadržavati svakodnevne korake. Manji ciljevi su često važniji od većih za postizanje ova posljednja dva cilja. Vremenski ograničene radnje koje možete raditi svaki dan pružit će vam dosljedan osjećaj postignuća koji maksimizira motivaciju. Ovi manji ciljevi mogu biti ponavljanje i postavljeni ciljevi, ciljevi otkucaja srca, ili čak ciljevi vremenskog okvira. Sve dok su mjerljive i izvodljive u malom obimu, funkcionirat će.

Još jedan element koji treba uzeti u obzir kod ovih dostižnih rješenja je način na koji oni utječu na vašu širu viziju uspjeha u fitnesu. Kada imate trenutak za tišinu, odvojite vrijeme da provjerite sa sobom i vidite da li su ovi svakodnevni koraci u skladu s onim što zaista želite da vam sva ova fizička aktivnost donese. Ako su vaši kratkoročni i dugoročni ciljevi u skladu, onda ste na pravom putu za maksimiziranje fitnes motivacije.

2023Resursi za postavljanje ciljeva Kako biste održali korak sa svojim dugoročnim ciljevima, neka vanjska pomoć može vam od velike koristi. Fitnes aplikacije su efikasan način za početak. Mnoge od ovih aplikacija imaju praćenje, satove fitnesa i komunikaciju u zajednici, a sve to pruža podršku i pojačanje. Osjećaj zajedništva se također može pronaći u fitnes partneru ili u ličnom treningu. Sertifikovani lični trener takođe ima dodatne prednosti organizovanja vašeg programa vežbanja, prilagođavanja vaših kratkoročnih ciljeva vašem trenutnom nivou kondicije i pružanja odgovornosti. U svakom slučaju, traženje rezervne pomoći sigurno može dodati još jedan sloj podrške vašoj rutini vježbanja.

2023Idemo naprijed Održavajte svoje ciljeve i oni će za vas učiniti većinu motivacionog podizanja. Pronađite svoj put ka fitness uspjehu u obliku dobro konstruiranog plana.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.