Magazin

Koji su najbolji suplementi za tinejdžere bodibildere?

0 571

Bodybuilding.com

oktobar 19, 2021 • 3 minute čitanja

Potrošnja za Tinejdžeri | Bodybuilding za tinejdžere: počnite ovdje | Ključevi do uspjeha u bodibildingu | Najbolji trening za tinejdžere | Greške u izgradnji mišića

Umjesto da uvijek traže sljedeći veliki dodatak koji će se pojaviti na tržištu, tinejdžerski bodibilderi trebali bi početi s isprobane osnovne stvari. No, postavlja se pitanje “koji su najbolji suplementi za tinejdžere i koje proizvode trebaju reći ne?”

Jednostavno: Najbolji suplementi za tinejdžere su oni koji daju rezultate bez učinka oštećenje tijela koje još uvijek raste. Ne moraju biti korisni samo za ciljeve poput povećanja mišića i gubitka težine – suplementi koji pomažu u poboljšanju općeg zdravlja jednako su korisni za tinejdžera bodibildera kao i oni usmjereni isključivo na estetske ciljeve. A sa poboljšanim ukupnim zdravljem, estetski ciljevi postaju mnogo ostvariviji.

Takođe je važno shvatiti da nikakvi dodaci neće zamijeniti dobru ishranu ili nadoknaditi loš trening. Ali ako ste uključeni u trening i prehranu, dodavanje nekih suplemenata moglo bi vam dati dodatni poticaj koji tražite.

Evo sažetka najboljih izbora za rastuće tinejdžere bodibildere, zajedno sa s nekim prijedlozima za proizvode koje treba izbjegavati.

Najbolji dodaci za tinejdžere Proteinski prah Protein je zgrada blok mišića. Vašem tijelu je već potrebno više goriva jednostavno zbog prirodnih procesa rasta koje doživljavate tokom tinejdžerskih godina. Dodajte intenzivnim treninzima s utezima i bilo kojim sportskim aktivnostima, a vaše potrebe za proteinima postaju mnogo veće nego kod odrasle osobe koja sjedi. Iako biste već trebali unositi adekvatne količine proteina iz svoje ishrane, proteinski praškovi su zgodan način da osigurate da zadovoljite svoje dnevne potrebe za proteinima i da vas snađete kada nije moguće ući u redovan obrok. Postoji mnogo različitih vrsta proteinskih prahova, pa ne bi trebalo biti teško pronaći pravi za vas.

Ako pokušavate izgraditi mišiće, trebat će vam puno proteina! Dobar proteinski prah može vam pomoći da zadovoljite svoje dnevne potrebe za proteinima bez muke s cjelovitom hranom.

Multivitamini Kao što je tinejdžerima potrebno više proteina nego odrasloj osobi koja sjedi, tako vam je potrebno i više vitamina i minerali. Jedan od razloga je taj što tinejdžerskoj prehrani često nedostaje raznolikost, posebno kada je riječ o voću i povrću. Oni takođe često uključuju puno prerađene hrane, za koju notorno nedostaje hranjivih tvari. Zaključak je da vašem tijelu vjerojatno nedostaje nekih hranjivih tvari.

Ako namjeravate ozbiljno da se bavite fitnesom, trebali biste se svakako uključiti u svoju ishranu, ali takođe je dobra ideja da kupite čvrsti multivitamin. Dobivanjem dovoljno vitamina i minerala mnoge funkcije vašeg tijela bit će nesmetano izvedene.

Multivitamini mogu podržati vaše cjelokupno zdravlje i sportske performanse čineći sigurni ste da unosite potrebne mikronutrijente. *

Kreatin Nema argumenata o sportskim prednostima upotrebe kreatina. Dokazano je da uvijek iznova pruža prednosti za anaerobnu kondiciju, snagu i snagu, a to je i najčešće korišteni dodatak za one koji se bave sportovima zasnovanim na snazi.*

Ako čuli ste priče o negativnim nuspojavama uzimanja kreatina, ne brinite; svi ovi mitovi o kreatinu su razotkriveni i dokazano je da je kreatin siguran za tinejdžere.*

Ako je izgradnja mišića cilj , nadopunjavanje kreatinom nije problem!

Aminokiseline razgranatog lanca (BCAA) Aminokiseline su građevni blokovi proteina. Tri aminokiseline razgranatog lanca (BCAA) esencijalne su aminokiseline koje se nalaze u hrani bogatoj proteinima. Ovi se aminokiseline smatraju “esencijalnima” jer ih tijelo ne može proizvesti i moraju se unositi hranom.

BCAA u slobodnom obliku mogu ući u tijelo brže od onih unesenih u cjelovitu hranu i proteinske praške, pomažući pri oporavku i podržavajući rast mišića.*

Aminokiseline razgranatog lanca-leucin, izoleucin i valin-pomažu u oporavku i rastu mišića. Dodavanje BCAA -a može biti vaš ključ za povećanje! *

Proteinske pločice Proteinske pločice pružaju vrhunsku udobnost. Tinejdžeri su notorno zaposleni i ponekad je nemoguće pojesti obrok ili čak pomiješati proteinski šejk. Treba vam nešto jednostavno. Nešto što ima dobar ukus. Nešto što ima sve makronutrijente koji su vam potrebni za taj obrok. Proteinske pločice su rješenje! Od glutena do niskougljikohidrata do vegana, za svaku dijetu postoji proteinska pločica. Samo pažljivo pročitajte etiketu, jer neke vrste mogu sadržavati puno šećera i masti, što ih čini tek nešto više od slavnih bombona.

Ima ukus kao obmanjujući obrok, ali vam pomaže da postignete svoje fitnes ciljeve? To je dobitna strana!

Dopune koje treba izbjegavati Pojačavači testosterona Pojačivači testosterona uključuju sastojke koji izazivaju tijelo da proizvodi više testosterona. Najbolje je izbjegavati ove dodatke ne samo zbog mogućih zdravstvenih rizika, već jednostavno zato što su uglavnom bacanje novca. Kao tinejdžer već proizvodite dovoljno testosterona, kao i hormona rasta koji je idealan za rast mišića.

Sagorjevači masti i prije vježbanja Glavni sastojak većine sagorjevača masti i prije treninga je kofein, koji je stimulans. Uzrokuje povećanje brzine metabolizma (sagorijeva više kalorija), budnosti i fizičke performanse. Zvuči odlično, zar ne? To je – ako se uzima umjereno. Šolja kafe dnevno je sasvim u redu, međutim količina kofeina koju sagorevaju masti i pred trening je veća nego što je preporučeno tinejdžerima. Ovi proizvodi su takođe nepotrebni većini tinejdžera; Tinejdžeri prirodno imaju više energije (pod uslovom da se dovoljno naspavate) i sposobni su da sagorevaju masti brže od većine odraslih.

2021*Ove izjave nisu ocijenjene od strane Uprave za hranu i lijekove. Ovaj proizvod nije namijenjen za dijagnosticiranje, liječenje, liječenje ili sprječavanje bilo koje bolesti.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.