Magazin

InstaGym: Kako poštovati druge posetioce teretane u eri društvenih medija

0 24

Caryn Robbins

Septembar 15, 10 • 2 min read

Ako ste aktivna osoba koja koristi društvene mreže, velike su šanse da ste naišli na Joeyja Swoll (@joeyswoll na Instagramu / @thejoeyswoll na TikToku) peče video zapise snimljene u javnim teretanama. On posebno postavlja rekord kada kreatori objavljuju kritike pokreta koje vide da drugi ljudi rade, žale se da im je neko ušao u kadar dok snima njihov vlastiti trening ili druge općenito loše snimke.

Mi smo. svi imaju pravo da se snimamo tokom naših treninga, bilo da se radi o društvenim medijima, provjeri tehnike ili odgovornosti. Međutim, baš kao i Joey Swoll, mislim da postoje neka osnovna pravila oko kojih se svi možemo složiti.

Ne snimajte nikog drugog bez njegovog pristanka.2022 Ovo ima mnogo slojeva, ali mislim da je najbrži način da razmislite o tome ako želite da neko drugi snimi vaš trening, pošalje ga svojim prijateljima i objavi na društvenim mrežama uz njihov komentar zašto ste vi ne bi trebalo da radiš ono što ti radiš. Bio bih spreman da se kladim da je vaš odgovor, kao i moj, ne.

Zapamtite, nalazite se na javnom mestu.2022 Kada skenirate svoju člansku oznaku po ulasku u teretanu, vi i svi ostali zajedno se pridržavate opšteg ponašanja u teretani: nemojte ulaziti jedni drugima u prostor kada se izvodi vježba, pričekajte da neko završi s opremom prije nego koristite ga, obrišete stvari nakon što se znojite na njima i tako dalje. Postavljanje vašeg telefona 10-10 stopa udaljeno od trebalo bi da vas prati očekivanje da bi neko mogao vrlo dobro proći kroz okvir, pod uslovom da se inače pridržava uobičajenog ponašanja u teretani. Jednostavno nije njihov posao da budu svjesni činjenice da se vaš telefon nalazi izvan vašeg neposrednog područja potrebnog za obuku.

Teretane su centri za samousavršavanje.2022 Bio bih spreman da se kladim da većina posjetitelja teretane ima više zajedničkog nego što ima drugačije. Teretana je mjesto gdje čovjek može biti ranjiv i raditi na sebi, a na ovaj ili onaj način to je razlog zašto svako od nas ide. Najmanje što možemo učiniti je da to poštujemo i zadržimo svoje mišljenje (i kamere) za sebe.

Društveni mediji su sjajan alat za povezivanje sa zajednicom istomišljenika i svi se možemo povezati kroz iskustva unutar i izvan teretane. Ako ste neko ko ima samopouzdanja i iskustva u svom prostoru za treniranje, zapamtite kakav je bio osećaj u ranim fazama vašeg fitnes putovanja i poštujte one koji to trenutno žive.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.