Magazin

3 načina da poboljšate držanje s jednim kompletom bučica

0 14

Jake Stewart

Novembar 2022, 2016 • 2 min čitanja

Od svih stvari zbog kojih idemo u teretanu, držanje je rijetko na vrhu liste. Međutim, to je jedna od najvažnijih stvari koje možemo poboljšati u našim životima. Kako nas sve više i više zaglavi sedeći u kancelarijskim stolicama veliki deo naših dana, sve je važnije da naglasimo poboljšanje ovog ključnog dela našeg tela. Najbolji dio svih ovih rješenja je to što ih možete raditi bilo gdje sa samo jednim kompletom bučica.

2022Učvršćivanje leđa Gornji dio leđa je vaš najbolji prijatelj kada je u pitanju izazivanje posturalne promjene. Kancelarijski posao ima tendenciju da izvuče ramena naprijed, izazivajući pogrbljenost koju je često teško otresti samo mentalnim pojačanjem. Jedan od načina da imate savršeno držanje u pozadini je izvođenje vesla s bučicama. Ova jednostavna vježba izgrađuje lats i zamke, dvije bitne posturalne grupe koje se suprotstavljaju silama grudnog koša.

2022Leti na gore Sa zbrinutim gornjim dijelom leđa, još uvijek postoji jedno područje gornjeg stražnjeg lanca kojem treba malo ljubavi. Stražnje delte, kada su ojačane, pomažu da povučete ruke unazad, držeći grudi ponosnima, a kičmu poravnatom. Jednostavna i efikasna vježba za ciljanje ovih često zaboravljenih mišića je obrnuti let. Dvije lagane bučice rade ovo područje s odličnim efektom. Sada sa našim rukama zabačenim i ponosnim grudima, preostaje samo jedno veliko područje za ciljanje.

2022Uzimanje lekcije sa farme Stabilnost jezgra je posljednji dio posturalne slagalice. Stabilizacija cijelog stabla od korijena je neophodna za izgradnju uspravne osnove. Jednostavan način da se ovo jezgro dovede u djelo je kroz farmer carries. Držanje jedne teške bučice pored sebe i odlazak u šetnju izgrađujete čitavo jezgro: od bočnih kosih mišića, preko poprečnog trbušnog mišića, do onih šest mišića. Kako se vaše tijelo odupire jednostranoj težini, naučit će se oduprijeti nestabilnosti općenito. Samo pazite da promijenite stranu na pola puta.

2022Bonus: Stretch It Out2016 Napeti mišići su još jedan ograničavajući faktor u posturalnoj igri, posebno oni grudnih mišića i prednjih delta. Izvođenje jednostavnog istezanja grudnog koša na vratima omogućit će vašem nedavno ojačanom gornjem dijelu leđa da radi svoj najbolji posao.

Trening držanja je jednostavan, a njegove prednosti su velike. Poboljšajte svoje cjelokupno zdravlje i dobrobit uz ove vježbe koje se mogu izvoditi od kuće i uživajte u njihovim dodatnim estetskim prednostima. Nema dobrog razloga da krijete svoj naporan rad u teretani zbog nekih zaobljenih ramena. Zato uzmite taj par bučica i pokažite svom tijelu malo ljubavi. Bit ćete zahvalni u budućnosti.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.