Magazin

Chrissy Metz govori o tome kako je terapija promijenila tok njenog života

0 13

Chrissy Metz je u novom intervjuu za VeryWell Mind otkrila kako joj je terapija pomogla da preradi traumu iz djetinjstva i promijeni odnos prema hrani. 30-godišnji Ovo smo mi glumac otkrio ju je 13 rođendan označio je prekretnicu na njenom putu mentalnog zdravlja. Tog dana je doživjela napad panike dok je gledala film sa prijateljima i porodicom, što ju je na kraju odvelo u ordinaciju terapeuta.

“Tako sam zahvalna što imam pristup zdravstvu – mentalnom zdravlju i terapiji – jer imam puno razgovora sa svojim terapeutom”, rekao je Metz VeryWell Mind. Ispričala je da je zahvalna za napad panike koji ju je natjerao da potraži pomoć, iako je godinama nakon te činjenice doživljavala anksioznost.

Terapija je poboljšala Metzov odnos s hranom, rekla je. “Morao sam da shvatim zašto sam povređujem svoje telo hranom i svim stvarima koje su s tim povezane, što znači da su sve prošle traume, svi nerešeni problemi mojih roditelja, sve je to isplivalo na površinu u 30 ima godina.” Metz je dodala da je imala tendenciju da se samoumiri hranom – i da joj je terapija pomogla da prevaziđe to. “Zato što se sigurno ne radi o hrani. Ikad. Hrana je simptom”, rekla je. “Ako oduzmete hranu, pojavljuju se sva osjećanja koja ste potisnuli, a onda se morate boriti s njima jer se s njima nikada niste suočili.”

Metz rekla je da je kao dijete doživjela fizičko i emocionalno zlostavljanje, pojašnjavajući da joj je terapija pomogla i da prebrodi tu traumu. Konkretno, posjeta terapeutu pomogla joj je da nauči da prakticira zahvalnost i opremila je korisnim alatima poput vođenja dnevnika i meditacije. A terapija je također pružila oduška u kojoj se Metz osjećala da se čuje, nešto što je rekla da nije imala dok je odrastala.

Pored obrade prošlih trauma, Metz je pomogao i pregled stručnjaka za mentalno zdravlje zamisliti, a zatim postići, budućnost koju je željela za sebe, rekla je. Terapiji je pripisivala promjenu toka njenog života, što ju je na kraju dovelo do Ovo smo mi: „Nisam radila ono što sam znala da treba da uradim da bih do toga došla drugo mjesto u mom životu.”

Povezano:

Zašto su svi opsjednuti manifestiranjem i da li to zapravo funkcionira?Savjeti ciklusa stresnih vijesti: 13 Načini da zaštitite svoje mentalno zdravljeJada Pinkett Smith otvorila se o svojoj anksioznosti i kako joj je kći pomogla303030

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.