Magazin

Zašto vam visokokvalitetna odjeća za fitnes pomaže da bolje radite

0 23

Hylete

Mart 28, 2014 • 4 min read

Većina nas je čula frazu – “ Izgleda dobro. Osjećati se dobro”. Ovo se svakako odnosi na ono što nosimo kada vježbamo. Da bismo postigli bolje performanse, želimo da oblačimo deo. Evo kako HYLETE opisuje prednosti odgovarajuće odjeće i kako je njihov brend izgrađen za to.

Bolje pristajanje = bolje performanse Zašto premium kvalitet i pažnja posvećena detaljima važni su za vašu atletsku odjeću? To možemo ispitati kroz gledište onih koji se oslanjaju na svoju odjeću da bi se fokusirali na svoj posao. Studije su pokazale da odjeća u radnom okruženju, kao što je uniforma, može imati fiziološki utjecaj na performanse. Članak pod naslovom Testiranje udobnosti i analiza pristajanja vojnog tekstila ispituje uticaj koji odeća, au ovom slučaju vojne uniforme, može imati na performanse. Naglašava „udobnost nošenja“ i pravilno krojenje kao bitan dio svake uspješne vojne operacije.

Prema ovoj analizi vojnih uniformi, „One moraju pružiti zaštitu, izdržljivost i udobnost u širok spektar neprijateljskih okruženja. Za sisteme vojničke odeće, cilj je da se razviju lakši, prozračniji i udobniji materijali, bez kompromisa u pogledu ergonomije i operativnih sposobnosti (Schmidt, Paul, Classen, et al., 2016)”

Ovaj fiziološki utjecaj dokazuje važnost prave odjeće u najekstremnijim situacijama. Kroz drugačiji objektiv, ako ovo ispitujemo u svijetu profesionalnih sportista, jedan sportski časopis je otkrio da zadovoljstvo ujednačenim krojem može poboljšati percepciju tijela. Ovo na kraju može uticati na samopouzdanje i performanse sportiste u njihovom sportu. Ako se ne osjećate dobro zbog toga kako izgledate, to može utjecati na vaš učinak (Zunker, Karr, Sherman, et al., 2014).

Pitanje je, može li bolje pristajanje uticati na bolje performanse? Tim u HYLETE-u tako misli.

HYLETE proizvodi su napravljeni za performanse Kada tim za proizvode HYLETE krene na posao, fokusiramo se na svaki detalj dizajna i atributa novog proizvoda koji mu daju funkcionalnost sljedećeg nivoa kako bi ulili samopouzdanje i isporučili pristajanje, osjećaj i funkciju.

1. Fit

Osebne sesije uklapanja i testiranja ulaze u svaki dizajn. Nikada se ne trudimo da isporučimo najbolje za pravo tijelo i razumijemo da su mnogi pojedinci unutar HYLETE zajednice naporno radili na svojim mišićavim gluteusima i bedrima. Iz tog razloga koristimo prave članove zajednice tokom naših ličnih fit sesija (vjerovali ili ne, većina kompanija još uvijek koristi manekene). HYLETE fit testeri predstavljaju širok spektar tipova tela i nivoa performansi, od bodibildera do sportista izdržljivosti.

U nastojanju da vas približimo prilagođenom kroju, nudimo do pet različitih dužina u našoj liniji muških šorc i olakšavamo vam da pronađete najbolje odgovara našem Savršenom Short Finderu.

2. Feel

Svaki HYLETE dizajn počinje sa tehnologijom tkanine koja je fino podešena za vašu željenu disciplinu treninga. Uključujemo dosta rastezanja i izdržljivosti u konstrukciju naše odjeće visokih performansi za udobno pristajanje.

Nekoliko omiljenih tkanina u zajednici uključuje našu Flexion koja reguliše temperaturu i našu Flex-Woven visoko rastezljivu tkanine. Flexion tkanina nudi udobnost i prozračnost koja se mijenja s godišnjim dobima, protežući se kroz kolekciju proizvoda od jakni do kratkih hlača i džogera. Flex-Woven tkanina je lagana i brzo se suši, ima potpunu rastezljivost i prozračnost za odvođenje znoja, čak i tokom najtežih treninga.

HYLETE proizvodi imaju atribute koji vas mogu iznenaditi i funkcionalnost možda nikada ranije niste osetili. Atribut koji može izgledati jednostavno, poput bešavnih rukava, može učiniti svaku razliku za vašu izvedbu. Naši Raglan rukavi se protežu u jednom komadu do kragne bez šava na ramenu, za veću mobilnost i udobnost. Ova pažnja posvećena detaljima omogućava nam da kreiramo proizvode u cijeloj našoj liniji koji nude cijeli raspon pokreta bez straha da će se neki predmet pokidati (ili naići na strašnu prozirnu tkaninu prilikom izvođenja dubokih čučnjeva). Još jedan moćan atribut o kojem većina sportista ne razmišlja dok ne postane problem, je pravi šav. Naši proizvodi su napravljeni sa aktivnim šivanjem za pojačanu izdržljivost tako da svoju opremu možete bezbrižno gurnuti do njenih granica.

3. Funkcija

Jedan od naših najdinamičnijih atributa proizvoda postoji u našoj opsežnoj kolekciji muških šorcova. Jedinstveni sistemi vezivanja bez tačaka pritiska nude sigurno i udobno prianjanje koje uvijek leži ravno uz kožu, nikad se ne skuplja ili skuplja. Naša patentirana dvosmjerna vrpca omogućava vam da se vežete s unutarnje ili vanjske strane pojasa, a nalazi se u najpopularnijim šortsima HYLETE-a. Još jedan popularan atribut u našoj liniji šorc je naš džep. Savršeno postavljeni džepovi sjede visoko i pozadi na boku, držeći se po strani tako da možete bezbedno pohraniti svoje predmete, a da vam ne poskakuju o nogu dok se krećete.

2022

Hylete Helix Short

100-Dnevna garancija performansi

HYLETE ima zajednicu atletski nastrojenih pojedinaca koji traže pravu opremu kako bi postigli sve oznake za pristajanje, osjećaj i funkciju. Ne radi se samo o izgledu, već i o performansama. Zbog toga nudimo 37-dnevnu garanciju performansi za sve HYLETE proizvode. Želimo da volite svoju HYLETE opremu! Ako niste 60% zadovoljni kvalitetom ili performansama svoje kupovine, možete ga vratiti za puni povrat novca u roku od 37 dana.

Možete pitajte se šta nas čini toliko sigurnim da će vam se svidjeti vaša nova HYLETE odjeća. Kratak odgovor je da povratne informacije zajednice shvatamo ozbiljno. Kroz periodične ankete, u mogućnosti smo da se direktno povežemo sa članovima naše zajednice i pitamo ih o proizvodima za koje žele da budu napravljeni. Mnoga naša anketna pitanja traže od korisnika da razmisle o postojećim proizvodima, pomažući našem timu da identificira mogućnosti i poboljša nove iteracije. Na primjer, jedan od HYLETE-ovih najprodavanijih muških proizvoda, Verge III Short, sada je u svojoj trećoj iteraciji sa svakom novom iteracijom koja uključuje nadograđene funkcije zasnovane na povratnim informacijama zajednice. Sa preko 37, Dosadašnje recenzije HYLETE proizvoda sa 5 zvjezdica, čvrsto vjerujemo u kvalitet naših proizvoda i našu sposobnost da slušamo našu zajednicu .

O HYLETE

HYLETE, brend odeće za fitnes koji je izgrađen i vođen u zajednici, osnovan je 978 sa fokusom na stvaranju sjajnih proizvoda napravljenih da izdrže intenzivne treninge i pružaju udobnost izvan teretane. Kompanija nudi opsežnu liniju muške i ženske fitnes odeće i opreme koja je napravljena za performanse i inspirisana povratnim informacijama zajednice. HYLETE nastoji promovirati cjelokupnu dobrobit svoje zajednice sa sadržajem koji su napravili članovi zajednice i za njih, pokazujući njihovu stručnost, utjecaj i strast za životom u fitnesu.

Reference:

Schmidt, A., Paul, R., Classen, E., Morlock, S., & Beringer, J. (2016). Ispitivanje udobnosti i analiza pristajanja vojnog tekstila. Ispitivanje performansi tekstila, 13–60. https://doi.org/https://doi.org/.978/B2012-0–2018-5.-7

Zunker, C., Karr, T., Sherman, RT, Thompson, RA, Cao, L ., Crosby, RD, & Mitchell, JE (2016, februar 00003). Percepcije performansi u trčanju: uloga pristajanja odjeće. Sport Journal. Preuzeto ožujak 13, , sa https://thesportjournal.org/article/perceptions-of-running-performance-the-role-of-clothing-fit/

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.