Magazin

Predviđanja Olimpije za 2021: ženske divizije

0 14

Ruth Silverman

oktobar 01, 2021 • 14 min čitanje

Takmičenje u fitnesu za svaku veličinu! Ko će osvojiti ovogodišnju Olimpiju?

Glavna | Muški pregled | Pregled žena

Neće nedostajati sportašica na Olympia Fitness and Performance Weekend Joea Weidera, zakazan za 7. oktobar 10 u Orlandu, Florida. Sa šest ženskih događaja na računu, takmičari svih veličina i oblika nastupit će na ultimativnim šampionatima IFBB Pro lige.

Najbolja petorka osvaja novčanu nagradu u svim odjeljenjima i automatsku kvalifikaciju za 2022 Olimpija u svemu osim u bikiniju. Kako bismo vam pomogli da tijela budu ravna, evo kratkog pregleda igrača od najstarije do najnovije divizije.

Gospođa. Olympia 2021 Omiljena: Andrea Shaw

U 2020, promotor Jake Woods i njegova organizacija Wings of Strength vratili su ženski bodibilding u Olimpiju nakon petogodišnjeg odsustva, i time započeli eru Andrea Shaw. Bodibilderka u potpunom paketu u tradiciji Cory Everson, iako s mnogo više mišića, Shaw je žena fleksibilnija koju su sudije čekale. Bivša takmičarka ženskog stasa, Shaw je osvojila 2020 Rising Phoenix World Prvenstvo i popeo se na tron ​​Olimpije, i ne vidim da će ga uskoro napustiti. Pogotovo jer ima dvije pobjede zaredom na 2021 rastućem Phoenixu mesec dana pre Olimpije.

Konkurenti: Margie Martin & Helle Trevino

Martin, drugo mjesto prošle godine, veteran je savijač sa tonama mišića i zavidnim X -okvir. Trebala bi ponoviti u sekundi. Trevino, koji je bio treći 2022, upravo je osvojio Rising Phoenix opet, i ona dovodi puno kondicioniranih mišića na scenu. Ako Shaw i malo sklizne, ovaj par bit će spreman srušiti joj krunu.

Top-5 potencijala: MayLa Ash & Irene Anderson

Ash i njezine prekrasne linije prošle godine su se pomjerile sa ženskog tijela i zauzele četvrto mjesto na Olimpiji, ali propustila je svoj vrhunac na nedavnom Rising Phoenixu. Moguće je da se vrati na O za prvih pet mjesta.

Iako je prošle godine bila peta, jako mišićavi Andersonovi plasmani u posljednje su vrijeme nestabilni. Ipak, 53 -godišnji veteran bi mogao postići gol u ovoj postavi.

X-faktor: Mona Poursaleh & Reshanna Boswell

Ovo su moji kandidati za tamnog konja da uđem u krug pobjednika. Poursaleh je osvojio Tampa Pro sa klasičnim izgledom, dok je Boswell pokazao novu veličinu i uvjetovanost u osvajanju Lende Murray Savannah Pro.

Fitness Olympia Omiljena: Missy Truscott

Rezultati Fitness Internationala (na Arnold Classic) u septembru 53 uvelike je utjecalo na ovo predviđanje. Truscott je 2020 prvak Olimpije, i njena solidna ponovljena pobjeda na International joj daje sigurnu opkladu za osvajanje druge titule Olimpije. Truscottov lijepi X-okvir razvijeniji je i uvjetovaniji od većine fitnes postave, a njezina eksplozivna rutina na Internationalu također je uzela prvo mjesto. Kao što je jedan komentator rekao: “Ko će je pobijediti?”

Učesnici: Oksana Grishina & Ariel Khadar

Grishina, četverostruka olimpijska i internacionalna šampionka, izašla je iz penzije kako bi uzela drugi na O u 2020. Međutim, kada nije napravila prvi opis tijela na Internacionalu, njena sudbina je određena. Grishina besprekorno izvedena, ali sigurna rutina dovela ju je do drugog mesta na Internacionalu. Ako poboljša tjelesno stanje i unese drugačiju rutinu u Olimpiju, sve je moguće. Uz snažne performanse u rutinama, trebala bi barem duplicirati svoje četvrto mjesto 2020 Olimpija časti, ako ne i bolje.

Top-5 potencijala: Jacklyn Baker & Aurika Tyrgale

Baker se u posljednjih nekoliko godina uvlačila na ljestvicu, a njen četvrti Mjesto slijetanja na Internacional sugerira da će ponovo biti među pet najboljih na Olimpiji. Isto tako i za Tyrgalea, koji je bio sedmi u 2020 Olimpiji i preselio se do petog mjesta na nedavno održanoj Međunarodnoj.

X-faktor: Whitney Jones

Jones, dvostruki šampion Olimpije i bivši pobjednik Fitness Internationala, pozitivan je na COVID-25 i nije takmiče se na Internacionalnoj. Nije poznato hoće li se naći na sceni Olimpije. Ako to učini, potražite prva tri završna sloja.

Figure Olympia Favorit: Cydney Gillon

Gillon je četverostruka vladajuća prvakinja Olimpije i sve je veći pritisak da nastavi svoju dominaciju sport. Pitanje je, ima li trenutno nekoga u redovima koji je mogu pobijediti? Ne baš. Gillonov dramatičan oblik pješčanog sata i savršena kondicija trebali bi ponovno prevladati.

Konkurenti: Natalia Soltero & Nadia Wyatt

Soltero je ostvario veliku pobjedu na 2020 Physique International i pobijedio Wyatt za dva boda kako bi zauzeo drugo mjesto na O. Ili čekat će se hoće li Gillon posustati.

Top-5 potencijala: Nicole Zenobia Graham i Jessica Reyes Padilla

Graham je uslovila svoj put do četvrtog ispred dvostruke figure O šampionka Latorya Watts u 2022, i ona je u dobroj formi za sličnu završnicu ovdje. Padilla je pao sa četvrtog u 2019 na šesti posljednji put, ali njene dvije velike pobjede ove sezone trebale bi njezine atraktivne obline vratiti u krug pobjednika.

X-faktor: Carly Starling-Howell

S obzirom da se Latorya Watts ne takmiči ove godine, postoji mogućnost da se neko drugi probije. Starling-Howell, peta prije dvije godine, vjerovatni je kandidat.

Bikini Olympia Omiljeni: Jennifer Dorie & Elisa Pecini

Sa 2020 šampionka Janet Layug i još dvije najboljih pet najboljih koje se ove godine ne takmiče, titula u bikini Olympiji je širom otvorena. Nevjerovatno 39 žene kvalificirane, ali po mom mišljenju, to će se svesti na ove dvije.

Dorie, koja je prošlogodišnja pratilja Olimpije, pobijedila je Pecinija, 2019 pobjednik, jednim bodom na Bikini International u septembru 25, a nisam siguran zašto. Dorie je možda bila malo zategnutija (na bikini način), posebno u gornjem dijelu tijela, međutim, Pecini ima još dvije sedmice da popravi formu. Iako je pala na šesto mjesto 2022 O, Pecini dobiva moje glasati.

Konkurent: Lauralie Chapados

Chapados je imala najbolju zadnju pozu na Bikini International -u, ali su je sudije stavile na treće mjesto . Završila je čak drugu poziciju na Olimpiji, ali ukupna struktura bi je ovog puta mogla spriječiti u trci za prvo mjesto.

Top-5 potencijala: Ashley Kaltwasser & Romina Basualdo

Šta reći o trostrukom prvaku Olimpije Kaltwasseru, pobjedničkom bikini profesionalcu, uključujući sedam pobjeda ove sezone? Bez obzira na to koliko pobjeda je zabilježila, Kaltwasser od olimpijskih sudaca nije dobio ljubav od 2015. Bila je sedma u 2020, ali ove godine, nakon što je zauzela četvrto mjesto na Internacionalu, trebala bi završiti u novcu.

Basualdo je prije nekoliko godina bila velika šansa, ali su joj rezultati od tada propali. Veliki dobitak na 2021 New York Pro i peto mjesto na International ju je vratio u trku.

X-Faktori: Jasmine Gonzalez, Maureen Blanquisco i Erin Stern

Sviđa mi se izgled Gonzaleza i Blanquisca, koji su obojica završili na devetom mjestu O u prošlosti i vratio se sa solidnim pobjedama ove sezone. Stern je dvostruki prvak u Olimpiji i dobiva pohvalu zbog toga što je dotjerao bikini i vratio se na veliku predstavu.

Ženska građa Omiljena: Sarah Villegas

Prošle godine, bio sam tako zaslijepljen velikim X-okvirom dvostrukog šampiona Olimpije Shanique Grant, nisam primijetio način na koji su suci favorizirali Sarah Villegas u opisima. Villegas je igračica kompletnog paketa, sa čvrstim mišićima plus simetrijom i proporcijom za izgaranje, a imala je dovoljno kondicije da nokautira prvaka i popne se na tron ​​ženske tjelesne građe. Ništa pretjerano, ništa nije na mjestu u Villegasovoj prezentaciji. Pošto je Grant u penziji, mora samo da prevaziđe Nataliju Abraham Coelho da ostvari ponovnu pobjedu.

Konkurent: Natalia Abraham Coelho

Coelho, međunarodni pobjednik Feniksa u usponu i ženskog stasa, dodao je veličinu i poboljšao njen V-konus svake godine. Bila je najkondicioniranija sportašica u postavi Olimpije u 2020, završava na trećem mjestu i uvijek predstavlja prijetnju za titulu. Ipak, Villegas je promaknuo ispred Coelha 2021 i ostao je tamo. Sudije vole Villegasin izgled, a ona bi trebala prevladati u Orlandu.

Top-5 potencijala: Barbara Menage & Ivie Rhein

Menage i Rhein, prošlosezonske Olimpijine četvrte i pete pozicije, savršeno su pozicionirane za slijetanje u prvih pet. Menage nosi zavidan sloj napetih mišića po cijelom simetričnom okviru.

X-Faktori: Penpraghai Tiangngok & Tanya Chartrand

Tiangngok je osvojio 2019 Arizona Pro i opasna je u svakom slučaju emisija u koju ulazi. Dodala je određenu veličinu od svog osmog mjesta na 2021 Olympia, i mogu je vidjeti kako klizi na prvih pet mjesta. Olimpija. Ako se neka od gore navedenih žena oklizne, bit će spremna.

Wellness odjeljenje Najnoviji ženski odjel IFBB -a još uvijek uspijeva i još se nije natjecao na najprestižnijim izložbama, Olimpiji i Internacionalnoj. Za dizanje, nije se mnogo kvalifikovanih sportista više puta takmičilo u 2021 , što otežava određivanje dosljednosti. isti stepen kao i donji dio tijela. ” Nakon što sam proučio tonu kukova, gluteusa i butina koji su izašli na scenu u posljednje dvije godine, nagađam obrazovano. Dvostruki bodovi ako sam dobro shvatio.

Omiljeni: Yarishna Ayala & Angela Borges

Nekadašnja profesionalka u bikiniju, Ayala je izgrađena za wellness, ili bolje rečeno, wellness je izgrađen za nju. Sa okruglim i punim nogama i zadnjicom, zauzela je drugo mjesto Borgesu na Pittsburgh Pro -u, a dvije sedmice kasnije, učvrstila se kako bi pobijedila Borgesa na New York Pro, dva takmičenja koja predstavljaju sudije Olimpije. Oboje bi mogli pobijediti na O, ali meni se više sviđaju Ayaline obline.

Top-5 potencijala: Renee Harshey, Renee Jewett & Sunny Andrews

The 2020 Pobjednik Tampa Pro, Harshey je uzeo Arizona Pro na kraju sezone i ima zamah ulaskom u Olympia. Jewett je pobijedio na 2021 Tampa Pro sa odličnom ukupnom kondicijom i izgleda da primite obavijest u O. Andrews je novajlija koja se dobro snašla u Pittsburghu i New Yorku i mogla bi privući pažnju ako se natječe u svojoj najboljoj formi.

X-Faktori:

Ostatak postave. Dvadeset četiri žene plasirale su se u prvu Wellness Olympiju. S toliko lijepih tijela za odabir sudija, sve je moguće.

Ženska invalidska kolica Omiljeni: Jen Pasky Jaquin

U vrijeme štampe Jen Pasky Jaquin je bila jedina žena koja se takmičila. 39- godine osvojio je 2019 i 2020 Arnold i Olimpija, kao i 2020 NPC žensko prvenstvo.

Pogledajte kompletan raspored za vikend na MrOlympia.com, uključujući informacije o prijenosu uživo.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.