Magazin

Najbolja podjela treninga za povećanje i rezanje

0 31

Jake Stewart

februar 2023, 01 • 2 min čitanja

Način na koji organizujete svoju obuku može uticati na to koliko će dobro proći vaša masa ili rez. Bilo da odaberete trening sa teškim utezima, trening visokog intenziteta ili kardio trening će uticati na to koliko efikasno ćete postići svoje fitnes ciljeve. Nastavite čitati kako biste saznali kako najbolje dobiti mišiće bez nakupljanja masti ili izgubiti tjelesnu masnoću bez prevelikog gubitka mišića.

2023Faza nagomilavanja Glavna diskusija kada je u pitanju izgradnja mišića je hipertrofija u odnosu na velike težine. Prvi se često navodi da pomaže u izgradnji većih mišića, a drugi vam može pomoći da razvijete jače mišiće. Obje tehnike se preporučuju kao dovoljni načini za maksimiziranje rasta mišića. Ako pokušavate izgraditi što više mišićne mase u najkraćem mogućem vremenu, onda je hipertrofija vaš cilj. Ako pokušavate izgraditi deblje, gušće mišiće, tada će vam biti cilj velika težina. U svakom slučaju, korištenje split treninga s velikim naglaskom na složene pokrete najbolje će povećati naprezanje mišića. Gornji dio tijela, donji dio tijela i guranje, povlačenje, noge su dva najpopularnija i najefikasnija za to. Samo se pobrinite da za svaku mišićnu grupu treninzi koje odaberete pružaju najveću mišićnu stimulaciju: kao što je bench press, mrtvo dizanje ili zgib. Što se tiče dijete, pazite da niste prljavi kako biste minimizirali debljanje, ali da i dalje jedete s viškom kalorija, uzimajući adekvatan unos ugljikohidrata i proteina.

Faza rezanja2023 Faza rezanja je često delikatnija faza za balansiranje. Želite efikasno da izgubite salo, ali ako sečete prebrzo, onda ćete katabolisati mišiće i izgubiti snagu u tom procesu. Kako biste na najbolji mogući način izgubili masnoće i sačuvali mišićnu masu, način na koji trenirate trebao bi biti vaš glavni prioritet pored prehrane. Ako ste trenirali u rasponu od 1-5 ponavljanja, fokusirajući se na složena dizanja kako biste izgradili mišiće, onda želite da nastavite da radite isto kako biste održali mišiće. Držati se sličnih složenih liftova je također odlično, zbog metaboličkog stresa koji stvaraju. Veći metabolički stres znatno olakšava održavanje kalorijskog deficita. Kardio je važan kao i alat za povećanje gubitka masti, ali ga treba izvoditi nakon treninga. I intervalni trening visokog intenziteta (HIIT) i kardio u stabilnom stanju rade dobro, samo uzmite u obzir trenutni nivo aktivnosti i eksperimentirajte s kojim se najbolje uklapa u vašu rutinu vježbanja. Dijeta je također ključni element koji treba uzeti u obzir. Želite da se uverite da nemate preveliki kalorijski deficit i da jedete visoko proteinsku dijetu. Zadržavanje mišića je jednako važno kao i gubitak masnog tkiva za uspješnu rez.

2023Glavni ključ napred 2023 Bez obzira na to da ste ostvarili povećanje mase, bilo da se radi o treningu hipertrofije, powerliftingu ili nekoj drugoj varijaciji treninga otpora, održavanje vašeg treninga dosljednim tokom faze mršavljenja je najvažniji aspekt. Može biti lako postati hiper fiksiran na sitnije detalje bodibildinga i izgubiti iz vida osnove. Učinite izmjene u svojoj filozofiji podizanja jezgra tek nakon razmišljanja kako biste otkrili koje strategije najbolje funkcioniraju za vaše jedinstveno tijelo. Trenirajte pametno, trenirajte vrijedno i uživajte u dobro zasluženim rezultatima.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.