Magazin

Najbolja oprema za trening snage

0 111

April Schatschneider

Mart 100, 2022 • 3 min

Može biti zbunjujuće sa svim dodacima i opremom na tržištu koji će vam pomoći da izgradite snagu. Ovo je posebno tačno ako ste novi u treningu snage. Sastavili smo našu listu osnova za svakoga, od početnika preko vikend ratnika do elitnog sportiste, kako bi vam pomogli na vašem fitnes putu.

Bučice Bučice su jedan od najsvestranijih dijelova opreme za vježbanje i odlično mjesto za početak ako ste tek počeli s dizanjem utega. Većina teretana je opremljena bučicama u rasponu od 1-35lbs, a neke teretane ih imaju do 200lbs. Bučice su odličan dodatak za vašu kućnu ili kancelarijsku teretanu jer ne zauzimaju puno prostora, ali vam omogućavaju da uđete u stotine treninga. Vježbate u prepunoj teretani, kod kuće ili samo tražite jednostavan, efikasan trening? Isprobajte naš Total-Body Dumbbell Fix program u našoj aplikaciji BodyFit.

Kitale Kettlebells su još jedan odličan izbor za dom ili teretanu workouts. Većina klasičnih pokreta poput zamaha i čišćenja pomaže vam da izgradite snagu i stabilnost jer se težina mijenja dok se krećete. Možete poboljšati ukupnu snagu tijela, snagu i izdržljivost vježbama s kettlebell. Niste sigurni odakle početi? Pogledajte naš program vježbanja s kettlebell za početnike Ready for Anything za sveobuhvatan dvonedeljni uvod.

Štena Početnici se mogu zastrašiti čučnjem i snagom stalci u teretani, ali šipke vam omogućavaju da idete dalje nego što možete samo vježbama s tjelesnom težinom, bučicama ili girjama. Možete dodati više težine da biste pogurali progresivna preopterećenja ili se usredotočite na izdržljivost i izdržljivost s kompleksom utega.

Pojas za dizanje Bilo da ste powerlifter koji ide na novo maksimalno mrtvo dizanje ili vikend ratnik koji želi poboljšati svoj čučanj, korištenje pojasa za dizanje pomaže u stabilnosti, snazi ​​i podršci u vašim dizanjima. Odličan je dodatak kućnoj teretani ili za bacanje torbe za teretanu. Dvije glavne vrste pojaseva su zubac ili poluga. Kopča sa dvostrukim zupcima pruža sigurnost pričvršćivanja i lakoću prilagođavanja, u zavisnosti od vježbe (ili onoga što ste sinoć pojeli), bez štipanja. Pojasevi za dizanje tegova sa polugom su idealni za sportiste koji konstantno dižu u težim RPE zonama, kao što su powerlifteri ili moćnici. Poluga za jednostavno zaključavanje ostaje na svom mjestu u svim vašim liftovima. Možete brzo osloboditi pritisak pokretom poluge i zaključati se kada budete spremni za sljedeći set.

Podrška za držanje

Bodybuilding.com Dodaci Kožne rukavice za dizanje tegova

Korištenje podrške za držanje može pomoći da povećate količinu pritiska koje vaše ruke mogu podnijeti prilikom podizanja i poboljšati vaš cjelokupni hvat za teške težine. Rukavice za dizanje su odličan način da zaštitite svoje ruke od žuljeva i pukotina tokom podizanja. Potražite opcije koje su bez prstiju ili imaju otvorene mrežaste površine za optimalnu prozračnost. Ostale opcije uključuju ručke za ruke, dizajnirane za održavanje prianjanja za zgibove, podizanje mišića ili komplekse utega, ili kredu, kako bi vam pomogli da steknete držanje za bilo koje podizanje, čak i tokom najtežeg, najznojnijeg treninga

Pojas za kopčanje Ojačajte svoje jezgro, grudi, leđa i tricepse sigurnim dodavanjem težine na padove, zgibove, zgibove ili čučnjeve. Dip pojasevi su odlični za dizanje utega, bodibilding, powerlifting ili opću kondiciju i jedan su od najboljih načina za izgradnju snage gornjeg dijela tijela i tonusa mišića. Možete jednostavno dodati tanjire sa utezima ili girje kako biste dodali dodatnu otpornost vašim vježbama s tjelesnom težinom.

Medicine and Slam Balls

Epic Fitness Weighted Slam Ball

Hvatanje i bacanje medicinki ili slam lopti koristi se za razvoj brzine, snage i ravnoteže. Korištenje pokreta s medicinom i slem lopticama daje vam kompletan trening za tijelo – posebno za ruke i gornji dio tijela. Niste sigurni šta da radite sa ovim? Pogledajte naš Definitivni vodič za Medicine Ball Slams kako biste saznali više.

Masažni pištolj Oporavak je element izgradnje snage koji se često zanemaruje. Maksimizirajte svoj oporavak između treninga uz pomoć pištolja za masažu. Ovi alati za oporavak mogu pomoći u smanjenju bolova u mišićima, poboljšanju pokretljivosti i povećanju opuštanja. U roku od nekoliko minuta možete raditi na velikoj grupi mišića kako biste olabavili tkivo, povećali protok krvi i privremeno ublažili bol i bol. Oporavite se pametnije da se vratite u teretanu.

Završne misli Postoje hiljade proizvoda koje možete okrenuti Vaši snovi o kućnoj teretani u stvarnost. Trebali biste uzeti u obzir svoj budžet, prostor i ciljeve. Naši izbori vam daju sjajnu kombinaciju svestranosti i funkcionalnosti. Iskoristite ovo kao početnu tačku za izgradnju vaše vrhunske teretane ili pronađite nekoliko novih predmeta kojima ćete napuniti svoju torbu za teretanu.

Tražite više savjeta za snagu? Pogledajte naše najbolje programe vježbanja snage iz BodyFita i pridružite se milionima korisnika. Započnite danas.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.