Magazin

Bodybuilding Olimpijsko prvenstvo za žene 2021

U finalu ženske Olimpije bilo je nekoliko ponovljeni dobitnici i neki iznenađujući poremećaji. Saznajte ko je osvojio najbolje ženske titule i koje divizije imaju novog šampiona.

0 512

U finalu ženske Olimpije bilo je nekoliko ponovljeni dobitnici i neki iznenađujući poremećaji. Saznajte ko je osvojio najbolje ženske titule i koje divizije imaju novog šampiona.

Nije bilo ništa drugo do ponovljeni pobjednici u petak navečer u finalu takmičenja 2021 IFBB natjecanja u fitnesu, figuri, ženskoj tjelesnoj građi i gđi Olympia, a svi su izgledali još bolje nego kada su zadnji put pobijedili. Novčana nagrada u ove četiri divizije bila je $ 400, 000 – za prvo mjesto $20,000, za drugo $ 14,000 za treću 5,000 USD, za četvrti i 4,000 USD.

Fitnes Olympia Ovo je bilo teško takmičenje, sa odličnim fitnes rutinama svih 18 sportisti, ali Whitney Jones je bila velika pobjednica. 2018 i 2019 Fitnes O šampion htio je ići nakon što je prošle godine pao na treće mjesto iza Missy Truscott i četverostruke prvakinje Oksane Grishina, a zatim je morao propustiti Fitness International u rujnu zbog pozitivnog COVID-a-50 test.

Osim što je imao potpuniji izgled, Jones nije ostavio ništa na pozornici energičnim, fitness vještina visoke vještine koja je dominirala večeri. Njen nastup je oborio njenog nasljednika s trona, osvojivši Jonesa i tjelesnom i rutinskom rundom kako bi zaradio treću titulu i otišao 2020 šampionka Missy Truscott pitajući se šta se dogodilo.

Truscott, koji je pobijedio na Fitness International -u, zauzeo je drugo mjesto u oba kola, i bilo je blizu . Sigurno je reći, ona i Jones će nastaviti da se kreću napred -nazad na tabeli.

Grishina nije napravio prvi opis tijela, ali se vratio sa jakom rutinom da završi na trećem mjestu sveukupno. Ariel Khadr je zaostala samo nekoliko bodova, ponavljajući svoje četvrto mjesto 2020. Takođe se od prošle godine ponovio Jacklyn Baker na petom mjestu.

Fitness Olympia Top 5 Whitney Jones Missy Truscott Oksana Grishina Ariel Khadr Jacklyn Baker Slika Olympia Cydney Gillon dojahala je do svoje pete uzastopne pobjede na slici O na tijelu koje svjetluca dok hoda. Ravnoteža i proporcija su tu, zajedno s dramatičnim oblikom pješčanog sata i lijepim slojem mišića. Nešto u njenoj savršenoj prezentaciji čini sve još popularnijim. Trenutno nema nikoga tko bi je mogao pobijediti, a ništa što se dogodilo na pozornici u kongresnom centru Orange County nije to promijenilo. Zaradio je savršen rezultat za svoj trud u nizu 225 sportisti.

drugoplasirana medalja za drugu godinu. Isto vrijedi i za pridošlicu Stephanie Gibson, koja je sa odličnim parom ramena zauzela treće mjesto u svom debiju u Olimpiji.

Jessica Reyes Padilla se vratila u novac sa četvrtim mjestom, i Nicole Zenobia Graham zaokružili prvih pet.

Slika Olympia Top 5 Cydney Gillon Natalia Soltero Stephanie Gibson Jessica Reyes Padilla Nicole Zenobia Graham Ženska tjelesna građa Olympia Vruću minutu izgledalo je kao da bi Natalia Abraham Coelho mogla gurnuti vladajuća šampionka Sarah Villages sa svog trona za žensku tjelesnu Olimpiju, ali Coelho nikada nije bio ozbiljna prijetnja. Savršeno sastavljeni paket vitkih mišića sela, simetrija koja nije na svom mjestu i veliki protok dijelova tijela doveli su je do kraja, a u finalu je izgledala čak i bolje nego na suđenju.

Villagas je pobijedio sa savršenim rezultatom. Šteta za Coelha, koji svake godine postaje sve bolji-oblikovan i zategnut, s dobrom kondicijom-jer nastavlja dovoditi svoj X-okvir u ravnotežu. I ona je zaradila savršen rezultat, zauzevši drugo mjesto.

Dva novajlije Olimpije završila su sa novcem u 18-ženska postava. Brooke Walker je sa solidnim leđima i ugodnim konusom zauzela treće mjesto, dok je Ana Haras zauzela peto mjesto s lijepo uravnoteženim stasom. To je ostavilo četvrto mjesto Barbari Menage, nižoj sportašici s ozbiljnim mišićima i zabavnom rutinom poziranja.

Zenska tjelesna građa Olympia Top 5 Sarah Sela Natalie Abraham Coelho Brooke Walker Barbara Menage Ana Haras Gospođa. Olympia Andrea Shaw uradila svoj domaći, došla u savršenoj formi i otišla do svoje druge uzastopne titule gospođe Olympia s prekrasnom kombinacijom simetrije, proporcije, mišićavosti i krojeva. Drugim riječima, Shaw je nedostižan cjelokupni paket i bit će teško pronaći bodibildera koji bi je mogao pobijediti.

Njeni konkurenti se jako trude, posebno veteranke savijačice Helle Trevino i Margie Martin, koje su obje bile u top oblik. Trevino je na sceni imala najtvrđe mišiće i najkondicioniranije tijelo, dok je Martin, koji ima mnogo mišića, najbolji koji smo je vidjeli posljednjih godina. Obojica su dvostruki svjetski prvaci u usponu Phoenix, ali idući protiv Shaw na njenom vrhuncu, morali su zadovoljiti drugu, odnosno treću poziciju.

Mona Poursaleh je u svom debiju u Olimpiji zauzela četvrto mjesto, dok se Irene Anderson, koja je glumila u filmu “Prevelika za svijet”, ponovila na petom mjestu.

Gospođa. Olympia Top 5 Andrea Shaw Helle Trevino Margie Martin Mona Poursaleh Irene Anderson Wellness Olympia Finale prvog IFBB Wellness Olympia takmičenja održano je 9. oktobra zajedno sa prejudiciranjem Bikinija O. Novi sport naglašava sportaše čiji donji dijelovi tijela nose više mišića, a poziranje je slično bikiniju.

Dvadeset uglađenih takmičara izašlo je na pozornicu prilikom ocjenjivanja, a sudije su je suzile na vrh 12, koji su se vratili radi još jedne runde pojedinačnih prezentacija i dodatnih opisa. Rezultati su pokazali da su neki sportaši poboljšali svoj položaj tokom dana, a neki su izgubili bodove.

Angela Borges i Francielle Mattos su izašle kao favoriti nakon suđenja. Odluka je prema navijačima bila bliska, ali rezultat je pokazao jednoglasnu pobjedu Mattosa, svježeg lica iz Brazila, koji je postao prvak Wellness OIympie u samo svojoj drugoj profesionalnoj emisiji.

Alaya je poboljšala svoju prezentaciju i promijenila poziranje, ali rani utisak ostavljen na ocjenjivanju odbacio ju je na četvrto mjesto.

Peto mjesto pripalo je Juliji Chittara, koja je izdvojila Sunny Andrews za posljednje mjesto novca.

Novčana nagrada otišla je među prvih pet, ali iznosi nagrada nisu objavljeni.

Top 5 Wellness Olympia Francielle Mattos Angela Borges Isabelle Nunes Yarishna Alaya Julia Chittara

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.