Magazin

Profesionalna hrvačica Brandi Rhodes kaže da joj je postporođajna anksioznost dala “strah od svakog nepoznatog mogućeg”

0 14

Profesionalna rvačica Brandi Rhodes i njen suprug, kolega All Elite Wrestling (AEW) izvođač Cody Rhodes, dočekali su svoju kćer Liberty Iris sredinom juna.

Njihovi prvi dani sa Liberty, koja je nazvana po Trgu slobode u Diznijevom čarobnom kraljevstvu, a ne po patriotskom triku rvanja njenog oca (kao što bi fanovi mogli pretpostaviti), bili su “tako dragoceni”, Brandi Rhodes , , kaže SELF. Ali Rhodes je takođe morala da se nosi sa izazovima mentalnog zdravlja, uključujući anksioznost nakon porođaja, kao nova majka.

Prije poroda, ona i njen medicinski tim već su odlučili da će biti zakazani carski rez. najbolja opcija za nju zbog položaja djeteta. Ali Liberty je došla malo ranije. U stvari, Rhodes se prisjeća da je imao kontrakcije “veći dio dana”, uključujući i tokom snimanja rijalitija para Rhodes to the Top i AEW virtuelnog događaja prije odlaska u bolnicu.

„Uvijek sam znala da će to biti prije nego što smo mislili jer se moje tijelo osjećalo vrlo spremno,“ objašnjava ona. “Moja jedina molitva bila je da i ona bude spremna.” Rodosov proces isporuke bio je iznenađujuće „brz i lak“. Biti budna tokom carskog reza bilo je “malo čudno”, kaže, ali cijeni što ju je doktor progovorio kroz proceduru.

U sedmicama nakon Libertynog rođenja, međutim, izazovi biti nova mama počeli su uzimati danak na Rodosu. “U potpunosti sam prošla kroz period postporođajne anksioznosti ili možda kombinaciju anksioznosti i depresije,” kaže ona. „Više sam naginjao anksioznosti jer sam bio tako srećan, ali sam u isto vreme bio i prestravljen. To je bilo nešto što nikada prije nisam osjetio. Bio je to strah od svakog mogućeg nepoznatog.” Beskrajne misli o nečemu, bilo čemu, što bi moglo poći po zlu “držale su me budnima noću”, kaže ona, “šta ako je plafon procurio i slomio se i pao ravno u njen krevetić dok je spavala?”

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.