Magazin

Bodybuilding Olimpija 2021. finale za muškarce

0 130

Mogu li detalji pobijediti veličinu? Poređenja su blizu, ali možda bismo dobili novog šampiona Olimpije!

Muška 400 Finale Zbog zujanja nakon prejudiciranja u petak ujutro Derek Lunsford se posljednji pomaknuo godišnji šampion, Shawn Clarida, za osvajanje prvoplasiranog trofeja-da ne spominjemo $ 50, 14 novčani novac koji dolazi s njim.

Podjela se isprva sastojala od Claride, Lunsforda i ostarjelog Kamala Elgarngija – ali oblačići na finalu u petak navečer uzeli su 180-godišnji Elgarngi van slike u borbi za prvo. I dalje je izgledao sjajno, ali morao se boriti s Claridom koja je bila jednako uzvišena kao i prošle godine kada je osvojio krunu, a da ne spominjemo najboljeg Lunsforda svih vremena. Ipak, nije previše otrcano za momka 20 godina stariji od Lunsforda i deceniju stariji od Claride.

Mnogi mediji su očekivali bitku za Claridu/Lunsford, koja je dobila svoju želja. Bila bi to mnogo manja – ali detaljnija – Clarida i veći, širi Lunsford koji su se suočili u konačnom obračunu. Sportujući najbolje četvorke i tetive tetive u diviziji, ozloglašeni Lunsfordov vakuumski hitac očistio je konkurenciju. Clarida je nosila njegov sićušni struk, poznata isjeckana bedra, detaljna prsa i vrhunske bicepse.

To je bilo poređenje jabuka i pomorandži, za razliku od Brandona Curryja protiv Big Ramyja u glavni događaj. Na 5 stopa-2 i 180 funti, Clarida je morala dati najmanje četiri centimetra i 25 funti na njegov glavni savet. A kad se Lunsford pokazao jači nego u prošlim porazima, to je rezultiralo tijesnom, ali jednoglasnom pobjedom bivšeg prvaka SAD -a.

Elgargni je završio na trećem mjestu, očekivano, s Angel Friasom na četvrtom, a Nathanom Eplerom zaokružujući prvih pet.

Muška 212 Pet najboljih Derek Lunsford Shaun Clarida Kamal Elgargni Angel Frias Nathan Epler Svakako provjerite! Ažurirat ćemo rezultate finala za muškarce kako se događaji budu odvijali tokom cijelog vikenda u Olimpiji.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.