Magazin

Izgradite svoju snagu

0 17

Easton Drake

April 29, 2022 • 2 min read

Da biste postigli bilo koji zdravstveni i fitnes cilj, morate izgraditi čvrst temelj snage. Da bismo vas doveli do toga, imamo sve resurse koji su vam potrebni za vježbanje, smjernice za ishranu kako da napajate svoje tijelo i suplemente koji će vam pomoći da dobijete tu prednost!

Kreirajte plan igre Snaga izgradnje se neće dogoditi preko noći, tako da morate planirati svoje treninge za narednih nekoliko sedmica. Ako ne znate odakle da počnete, ne brinite! Pokrili smo vas svim našim planovima vježbanja za dobivanje snage koje su razvili neki od najboljih stručnjaka i trenera u industriji na svijetu. Bez obzira gdje se nalazite, imamo nešto za vas.

Početnici: Ako tek počinjete i nemate pojma odakle da počnete, naš ozbiljan Snaga za 8 sedmica je savršen plan za vas. Ovaj strukturirani plan koristi strateški pristup specifičnim vježbama i obujmu treninga koji će vam pomoći da ojačate i podignete trening na viši nivo.

Srednji: Ako već neko vrijeme idete u teretanu, ali tražite nešto što će vas odvesti na sljedeći nivo, onda 5×5 For Muscle and Strength zove vaše ime! Ovaj program koristi decenijama star pristup izgradnji čvrste snage, pa ga svakako provjerite!

Advanced: Ako ste bili tamo i uradili to, ali želite uzeti na izazovu, pozivam vas da pogledate PH3. Ovaj program osmislio je poznati powerlifter i naučnik Layne Norton. Fokusira se na tri velika dizanja (klupa, čučanj i mrtvo dizanje), ali također dodaje ciljani rad s priborom kako bi se popunile sve praznine.

Ako volite svoj trenutni raspored treninga, ali želite kako biste izgradili svoju snagu posebno na svojoj klupi, idite provjeriti Bench 300. Ovaj plan je dizajniran samo za vaše grudi da vam pomogne da se probijete kroz taj plato!

Jedi, jedi, jedi

Kada je u pitanju izgradnja vaše snage, morate se pobrinuti da svom tijelu dajete nutrijente koji su mu potrebni za izgradnju i popravku tih mišića. To znači da morate imati dobar balans proteina, ugljikohidrata i masti. Nisam baš siguran gdje treba da budu, preporučujem da pogledate naš kalkulator makronutrijenata kako biste započeli. Sa svojim ciljem izgradnje snage, htjet ćete biti sigurni da ste odabrali pravi cilj na tom kalkulatoru, pa se preporučuje da odaberete ili glavnu trenutnu težinu ili se udebljate ako tražite i taj mali dodatni mišić.

Kada ste identifikovali te nutrijente, onda je vrijeme da planirate svoj obrok! Pogledajte naše vrhunske članke o ishrani koji će vam pomoći da odaberete najbolju dijetu za vas. Ako želite još lakše, pogledajte komplet za dostavu obroka kao što je Flex Pro Meals koji će vas zaista dovesti na pravi put!

Popunite te praznine Sada kada smo spojili dva ključna dijela za izgradnju snage, vrijeme je da pomognemo popuniti praznine u našoj ishrani i da vam pružimo dodatnu prednost sa suplementima.

Whey Protein

Dok su ugljikohidrati i masti važni za izgradnju snage, proteini se mogu smatrati najvažnijim. Dodatak proteina sirutke je jednostavan način da vam damo nutrijente (proteine ​​i aminokiseline) potrebne za oporavak i izgradnju mišića nakon ovih zahtjevnih treninga.

Kreatin

S obzirom da je ovo najistraženiji dodatak na tržištu, većina njih je usredsređena na efekat kreatina na snagu i izlaznu snagu. Uzimanje ovoga dosljedno svaki dan sigurno bi vam moglo pomoći da brzo postignete svoj cilj!

Multivitamini

Zbog toga koliko trening snage može biti zahtjevan, trebat će vam svi nutrijenti koje možete dobiti. Dobar multivitamin će vam pomoći da popunite one nedostatke u vitaminima i mineralima koje možda nećete dobiti svojom ishranom. Ovo će pomoći vašem tijelu da radi efikasno, podržati cjelokupno zdravlje, potencijalno povećati nivo energije i pomoći vašim mišićima da se oporave.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.