Magazin

29 maskara koje volimo za dužinu i volumen trepavica

0 104

Bilo da se oblačite često ili samo za posebne prilike, vjernu tubu maskare uvijek je korisno imati pri ruci. Najbolja maskara osvjetljava vaše lice i skreće pažnju na vaše oči – samo jednim ili dva poteza. Ovo možda zvuči dovoljno jednostavno, ali zapravo je odabir prave maskare prava muka. Postoji toliko mnogo faktora koje treba odmjeriti: Da li je maskara vodootporna? Da li zapravo povećava volumen ili produžuje vaše trepavice, ili samo tvrdi da čini oboje? Da li se formula ili čekinje razmazuju, ljuskaju, grudvaju ili iritiraju osjetljivu kožu? I da li je uopće pristupačno?

Naravno, postoji tona opcija koje obećavaju da će vam dati izgled želite, bilo da je to prirodno definisano ili lažno (bez ljuštenja i lažnih trepavica). Ove maskare se razlikuju po štapićima, dlačicama i sastojcima. Neke formule su vodootporne (za vrijeme kada se trgate), dok se druge lako ispiru (potrebno nakon dugih dana). Neke dolaze s vitkim češljastim četkama za definisanje i produžavanje, dok druge nude široke cijevi za izgradnju volumena za lažne kovrče. A neke su skupe, vrhunske, dok najbolje drogerijske maskare koštaju samo nekoliko dolara.

To je puno za uzeti u obzir! Srećom, pisali smo o mnogo različitih tipova maskara za povećanje volumena tijekom godina, od onih koje smo rigorozno testirali za naše nagrade Healthy Beauty Awards do preporuka koje smo dobili od profesionalnih šminkera i urednika ljepote. U nastavku smo sakupili neke od najboljih maskara koje stručnjaci i urednici uvijek imaju pri ruci za jednostavno podizanje trepavica. Pronaći ćete luksuzne maskare za produžavanje od Dior, Gucci, Ilia i Too Faced, kao i drogerijske proizvode Maybelline, Covergirl i L'Oreal Paris—u velikoj mjeri dostupne u online prodavačima kao što su Target, Amazon, Sephora, Nordstrom, i Ulta.

Sve proizvode predstavljene na SELF-u nezavisno biraju naši urednici. Međutim, kada nešto kupite putem naših maloprodajnih linkova, možemo zaraditi partnersku proviziju.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.