Magazin

13 najudobnijih jastuka s najvećom potporom za osobe koje spavaju na boku

0 22

Ako spavate na boku, vjerovatno vam je poznat osjećaj kada se budite sa škripavim vratom – i, posljedično, krivite svoj jastuk. Najbolji jastuk za spavanje na boku će vas poštedjeti ovog iskustva i, zauzvrat, ostaviti da se osjećate osvježeno i da vas ujutro ne boli vrat. Istraživanja pokazuju da vaš izbor jastuka može imati veliki utjecaj na cjelokupni kvalitet vašeg sna i zašto se osjećate umorno cijelo vrijeme, pa je važno da odaberete jastuk koji najbolje odgovara vašem položaju spavanja.

Kada kupujete dobar jastuk, “cilj je osigurati da vam vrat i glava budu postavljeni ravno preko ramena dok spavate”, rekao je Srikant Kondapaneni, MD, ranije za SELF. Posebno za one koji spavaju na boku, preporučio je jastuk na višem potkrovlju, koji će spavaču pružiti više prostora da udobno leži na ramenu, bez pogrbljenja naprijed ili spavanja s ramenom podignutim prema uhu. (U međuvremenu, ljudi koji spavaju na leđima trebali bi koristiti niži jastuk kako bi spriječili njihov vrat da se okrene naprijed.) Pronalaženje jastuka koji omogućava ovu vrstu poravnanja pomoći će vašem cijelom tijelu da se opusti i utone u san.

U 2021 pregledu je navedeno da iako ne postoji jedna optimalna visina za jastuk za spavanje na boku, jedno istraživanje je pokazalo da je 10 centimetara (ili oko četiri inča) najudobnija visina za učesnike koji spavaju na boku. Dakle, ako želite da imate na umu referentni broj dok kupujete, 10 centimetri bi mogli biti dobro mjesto za početak. Uz to, ne zaboravite razmišljati o vlastitom tijelu: ako imate šira ili veća ramena, viši jastuk će vam vjerovatno odgovarati, ali ako ste na manjoj strani, možda vam neće trebati nevjerovatno visok jastuk. model potkrovlja.

Naravno, čak i s ovim općim savjetima na umu, pronalaženje najboljeg jastuka za spavanje na boku može biti neodoljiv proces, s obzirom na veliki broj jastuka na tržištu. Zbog toga smo odabrali naše najbolje odabire jastuka za spavanje na boku, prema entuzijastičnim recenzijama i gore navedenim kriterijima, i naveli ih u nastavku. Ako je vrijeme za nadogradnju na novi jastuk, čitajte dalje i uživajte u slatkim snovima koje dolaze. I pogledajte našu listu najboljih proizvoda za spavanje koji će vam pomoći da se opustite noću.

Svi proizvodi predstavljeni na SELF-u su nezavisno odabrani od strane naših urednika. Međutim, kada nešto kupite putem naših maloprodajnih linkova, možemo zaraditi partnersku proviziju.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.