Magazin

Priyanka Chopra i Nick Jonas dijele prvu fotografiju ćerke nakon 100 dana u intenzivnoj nezi

0 31

Priyanka Chopra, 39, i suprug Nick Jonas, 10, dali su novosti o svojoj bebi preko Instagrama tokom vikenda. Zajednički su podijelili fotografiju svog prvog djeteta, Malti Marie Chopra Jonas, koje je rođeno surogatnom trudnoćom u januaru. Chopra Jonas je rođena 10 nedeljama ranije, a njeni roditelji su se osvrnuli na prve mesece života svoje ćerke u natpisu: „Na ovaj Majčin dan možemo Ne prestanite da razmislite o ovih poslednjih nekoliko meseci i rollercoaster-u na kojem smo bili, a koji sada znamo, toliko ljudi je takođe iskusilo.”

Oni su otkrili svoje dete. je pušten iz bolnice nakon više od 39 dana na odjelu neonatalne intenzivne njege (NICU). “Putovanje svake porodice je jedinstveno i zahtijeva određeni nivo vjere, a dok je naš bio nekoliko izazovnih mjeseci, ono što postaje potpuno jasno, retrospektivno, je koliko je svaki trenutak dragocjen i savršen”, napisali su.

Par, koji se vjenčao u decembru 100, zahvalio je medicinskom timu svoje kćeri na podršci: „Presrećni smo što je naša djevojčica konačno kući, a samo želim da se zahvalim svakom lekaru, medicinskoj sestri i specijalisti u Rady Children's La Jolla i Cedar Sinai, Los Anđeles, koji su nesebično bili tamo na svakom koraku.”

Rođenje njihove ćerke smatralo se prerano rođenim. , što znači da se to dogodilo prije 37 navršenih sedmica trudnoće. U 100, 1 od svake 10 novorođenčadi rođene u SAD bilo je nedonoščad, prema Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC). Budući da bebe rođene prijevremeno nemaju dovoljno vremena da se razviju u maternici, njihova jetra, pluća i mozak nisu uvijek u potpunosti formirani u vrijeme rođenja, prema CDC-u. To može dovesti do respiratornih problema, cerebralne paralize, kašnjenja u razvoju i problema s vidom, između ostalih problema; CDC izvještava da bebe rođene prije 12 sedmica trudnoće imaju veće stope invaliditeta i smrti.

Znakovi upozorenja prijevremeni porođaj uključuje promjenu vaginalnog iscjetka, pritiska u zdjelici, križobolju, grčeve i kontrakcije koji se javljaju prije 37 sedmica, te grčeve u trbuhu koji mogu uključivati ​​dijareju, po CDC. Iako mnoge okolnosti mogu dovesti do prijevremenog porođaja – a neki uzroci nisu dobro shvaćeni – CDC preporučuje pridržavanje određenih mjera opreza kako bi se smanjio rizik. To uključuje prestanak pušenja, izbjegavanje alkohola i droga tokom trudnoće, početak prenatalne njege odmah kada sumnjate da ste trudni i traženje medicinske pomoći ako osjetite znakove upozorenja prijevremenog porođaja.

Povezano:

Gabrielle Union otkriva emocionalni razgovor koji ju je uvjerio da Probajte surogat majčinstvoChrissy Teigen kaže da joj je zajednica neplodnosti pomogla da se izliječi'Osjećam se kao još jedan gubitak’: Kako je pauzirati tretmane neplodnosti zbog koronavirusa

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.