Magazin

Petomjesečni sin Nicka Cannona umro je od nuspojave tumora na mozgu

0 27

Nick Cannon podijelio je srceparajuću vijest u utorak u svojoj dnevnoj emisiji, Nick Cannon, da je njegov petomjesečni sin Zen imao preminuo je tokom vikenda od rijetkog, ali teškog stanja. “Izgubio sam svog najmlađeg sina zbog stanja koje se zove hidrocefalus”, rekao je, a to je nakupljanje tečnosti koje može uzrokovati pritisak na mozak. U Zenovom slučaju, ovaj hidrocefalus je nastao zbog malignog tumora na mozgu, objasnio je Cannon.

Zabavljač je ispričao kako su on i Zenova majka, Alyssa Scott, saznali za Zenovo stanje. „Uvek sam primećivao da ima kašalj i zato sam hteo da to proverim“, rekao je. „Disao je tako interesantno i kada je imao dva meseca, primetio sam da ima i ovu lepu veličinu glave — topovsku glavu. Nismo ništa o tome razmišljali. Ali htio sam ga odvesti doktoru zbog sinusa i disanja. Mislili smo da će to biti rutina.”

Ljekari su rekli Cannonu da je njegov sin imao nakupljanje tekućine u glavi i maligni tumor u mozgu. “Odmah smo morali na operaciju, to je bila operacija mozga”, rekao je Cannon, a doktori su postavili šant za dreniranje nakupljene tekućine. “Bili smo vjerni i puni nade za to vrijeme. Nastavili smo, on se i dalje samo igrao sa svojom braćom i sestrama, ja sam prihvatio svaki trenutak”, rekao je Cannon. Na Dan zahvalnosti, stvari su se okrenule na gore: “Tumor je počeo da raste mnogo brže”, objasnio je Cannon.

Cannon je rekao da je preuredio svoj raspored kako bi proveo što više kvalitetnog vremena sa Zenom koliko je mogao. “Ovog vikenda sam se dobro potrudio da provedem najkvalitetnije vrijeme koje sam mogao provesti sa Zenom. Probudili smo se u nedjelju—morao sam provesti vikend s njim—i probudio sam se u nedjelju i rekao: ‘Osjećam se kao da želim ići do vode.’ Dobili smo priliku da odemo na okean.”

Nažalost, Zen je preminuo tokom vikenda. “Verovatno dijelim jedan od najtežih trenutaka u svom životu,” rekao je Cannon.

Oko 5, djeci se svake godine dijagnosticira tumor na mozgu, prema Johns Hopkins Medicine. Ovi tumori mogu biti ili benigni (nekancerozni) ili maligni (kancerogeni). Simptomi tumora na mozgu kod djece mogu uključivati ​​glavobolje, napade, mučninu i povraćanje, razdražljivost, letargiju i promjenu ličnosti ili mentalne aktivnosti. Kod novorođenčadi čije se lobanje nisu u potpunosti spojile, to također može uzrokovati makroencefaliju – uvećanu glavu – kao što zvuči kao što je bio slučaj s Cannonovim sinom. Tumori mozga mogu uzrokovati i druge simptome, ovisno o tome gdje se nalaze u mozgu. Ako je tumor blizu optičkih puteva mozga, na primjer, može utjecati na djetetov vid.

Liječenje pedijatrijskih tumora mozga obično uključuje biopsiju, a često i operaciju za uklanjanje što veće količine tumor koliko god je to moguće. U nekim slučajevima, operacija je sve što je potrebno, ali drugi mogu zahtijevati zračenje i/ili kemoterapiju.

Zen je rođen devet dana nakon što je Cannon dočekao blizance Zion Mixolydian i Zillion Heir sa Abby De La Rosa u junu 10. Cannon je također otac 10-godišnjih blizanaca (sin Marokan i kćerka Monroe) sa bivšom suprugom Mariah Carey i dijeli dvoje djece sa Brittany Bell (4- godišnji sin Golden i jednogodišnja kćerka Powerful Queen).

Cannon je morao nekoliko puta da zastane dok je suzdržavao suze zbog gubitka svog najmlađeg djeteta. Ali rekao je da mu je važno da tog dana bude u studiju. “Ovdje sam da pokažem da se mogu izboriti kroz ovo. Osećam to, ranjiv sam, otvoren sam. Ovo je specijalna emisija posvećena mom prekrasnom sinu Zenu.”

Povezano:

Tom Parker podijelio je emocionalnu novost o svom tumoru na mozgu10Kathy Griffin upravo je podijelila novosti o svom karcinomu pluća14Rachel Maddow otkrila da je imala operaciju raka kože1410

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.