Magazin

Odmor je otpor izvod: 'Ovdje je više od drijemanja'

0 10

Od početka razvoja The Nap Ministry, ponavljao sam, „Ovo je više od drijemanja“, iznova i iznova. Učinio sam to jer shvaćam da je nama kao kulturi tako lako da pokušamo da se bavimo ovim poslom s površinskog nivoa. Društveni mediji čine tako zavodljivim brzo skrolovanje i osjećaj uzbuđenja od predstavljenih medija. Omogućava angažman kojem nedostaje dubina, sporo učenje i utjelovljenje. Memovi na našoj stranici, ili ono što ja volim da zovem “propagandne poruke”, jedan su od mnogih alata koje koristim da postavim temelje za deprogramiranje od grind kulture. Ali uvijek postoji nepotpuno razumijevanje kada se angažirate na društvenim mrežama jer su one stvorene da budu produžetak kapitalizma. Dizajneri platformi žele da tamo cijeli dan skrolujemo, trošimo novac i upijamo poruke na brz, nepovezan način.

Da bismo istinski shvatili srž poruka, mi moraćemo da odložimo telefone i laptopove i da se odmorimo. Morat ćemo intenzivno sagledati načine na koje nas je grind kultura traumatizirala, a zatim započeti cjeloživotni proces izlječenja od ove traume. Ovo djelo je više od jednostavnog drijemanja i sna, ono je potpuno izvlačenje iz stiska našeg toksičnog razumijevanja naše vlastite vrijednosti kao božanskih ljudskih bića. Tugovanje u ovoj kulturi se ne radi i smatra se gubljenjem vremena jer je tugovanje moćno mjesto poštovanja i oslobođenja. Ožalošćena osoba je izliječena osoba. Možete li pogoditi zašto naša kultura ne želi izliječenu osobu u njoj?

Vrijedili ste odmora. Ne moramo da zaradimo odmor. Odmor nije luksuz, privilegija ili bonus koji moramo čekati nakon što smo izgorjeli. Čujem da mnogi ponavljaju mit da je odmor privilegija i razumijem ovaj koncept i još uvijek se duboko ne slažem s njim. Odmor nije privilegija jer su naša tijela i dalje naša vlastita, bez obzira na to što nas trenutni sistemi uče. Što više razmišljamo o odmoru kao o luksuzu, to više prihvatamo sistematske laži grind kulture. Naša tijela i duhovi ne pripadaju kapitalizmu, ma kako se on teoretizirao i predstavljao. Naše božanstvo to osigurava, i naše je pravo da to hrabro tvrdimo. Nikada ne meljem. Vjerujem Stvoritelju i mojim Precima da uvijek naprave prostor za moje darove i talente bez potrebe da se iscrpljujem.

Kada budemo mogli početi dodirivati ​​duboku posudu onoga ko smo zaista jesu, toliko bi se stvari završilo oko ugnjetavanja. Vjerujem da nas moćnici ne žele odmoriti jer znaju da ćemo, ako se dovoljno odmorimo, shvatiti šta se zaista događa i prevrnuti cijeli sistem. Iscrpljenost nas drži ukočenim, čini nas zombijima i drži nas na njihovom satu. Prekomerni rad i trauma izgaranja nastavljaju da degradiraju našu božanstvenost. Jednom kada znamo i zapamtimo da smo božanski, nećemo učestvovati i dozvoliti u svoja srca i umove ništa što nije ljubavno i brižno. Tretirali bismo sebe i jedni druge kao nježna i moćna bića kakva jesmo. Kada kažem da vam san pomaže da se probudite – pomaže vam da se probudite i shvatite istinu o tome ko ste i šta ste. A sistem to ne želi. Zgužvao bi se pod teretom ove moći.

Stvari za koje sigurno znam da me i dalje drže fokusiranim na odmaranje: To je moje tijelo, moje ćelije, moja koža, moje srce, moj dah; stoga ću ga s ljubavlju centrirati kao mjesto moje najdublje slobode i brige. Ja ne pripadam sistemima. Ne mogu me imati. Nikada neću donirati svoje tijelo sistemu koji ga smatra samo sredstvom za njegovu proizvodnju. Trebam da počneš polako da osjećaš ovo i da izjaviš da te sistemi ne mogu imati. To će zahtijevati dubok rad, ali to je maštovit i lijep rad koji će trajati doživotni proces. Zahvalna sam što imamo cijeli život i naše izlječenje ne mora biti žurno i hitno. Imamo život. Možemo ići polako. Možemo ići duboko. Možemo ući u pukotine.

}” data-testid=”ProductEmbedWrapper”>

Ostatak je otpor: Manifest

0316365211

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.