Magazin

5 načina da se smanji stres tokom međuizbora

0 14

Postoji mnogo načina na koje se još uvijek možete uključiti u važne utrke. Da navedemo samo neke: možete volontirati da navedete ljude na birališta na (ili prije) izborni dan (ako ne možete pronaći lokalnu grupu s kojom biste se uključili, razmislite o objavljivanju ponude na Facebook grupi u vašem susjedstvu); pomoć na terenu na lokalnim biračkim mjestima; i prijavite se na telefonsku banku, što samo znači kontaktirati birače sa pravom glasa putem poziva ili SMS-a kako biste bili sigurni da imaju sve informacije koje su im potrebne da daju svoje glasove. (Više informacija o volontiranju na lokalnom biračkom mjestu možete pronaći ovdje.) Ako niste sigurni odakle početi, povežite se s organizacionom grupom lokalne zajednice ili posjetite web stranice svojih omiljenih kandidata i pogledajte kako im možete pomoći u radu. već rade.

Pojavljivanje zbog cilja do kojeg vam je zaista stalo može smiriti vaše živce kada se osjećate kao da ne možete samo sjediti i gledati kako se sve odvija, kaže dr. Stern. “Planirajte unaprijed”, savjetuje ona, “tako da budete proaktivni, a ne reaktivni.”

4. Nemojte praviti kompromise u pogledu spavanja—ili bilo koje druge aktivnosti za uklanjanje stresa.Izvještavanje o izborima može—i često traje—do dugo u noć. Ali, koliko god bilo primamljivo ostati budni do kasno i osvježavati svoje sadržaje, pokušajte se držati uobičajenog vremena za spavanje, čak i ako utrke koje su vam posebno važne još nisu sazvane. “Rezultati će biti isti bez obzira da li spavate četiri sata ili osam”, kaže dr. Puder.

Isto važi i za sve druge isprobane navike koje poznajete održavati u najboljem stanju psihički i fizički, dodaje: „Nemojte preskočiti taj čas joge, uzmite tu toplu kupku, izađite napolje u prirodu.” spriječiti vas da se uznemirite ako stvari ne idu onako kako ste se nadali, kaže dr. Albers-Bowling. To je zato što vas vaše uobičajene svakodnevne prakse mogu zadržati u sadašnjosti u vrijeme kada ste skloni katastrofi, kaže ona.

5. Budite spremni da izađete iz kuće.Može izgledati kontraintuitivno planirati zabavno druženje ako očekujete stresnu sedmicu—ali to bi mogla biti samo karta, Dr. Albers-Bowling kaže. Možda bi vam zapravo koristila večera nedjeljom ili ponedjeljkom uveče s bliskim prijateljem čije su vrijednosti u skladu s vašim, dodaje: „Neko zdravo ometanje, malo društvenog vremena, moglo bi biti sjajno.”

Ova konkretna aktivnost bi vam takođe mogla dati određeno vrijeme i mjesto za ispuštanje – što može (privremeno) biti dobra stvar, dodaje dr. Puder. „Pronađi ljude sa kojima možeš da obradiš ono što osećaš; ne želite da se te emocije jednostavno potisnu,” kaže on. Ovdje je ključno osigurati da se ne zaglavite u ciklusu ventilacije. Nakon što ga pustite, pokušajte neko vrijeme promijeniti temu na nešto manje emocionalno nabijeno, preporučuje on. “Oduhavanje može biti oslobađanje, ali ne želimo ostati ni u jednom emocionalnom stanju. Možemo da idemo dalje, osećajući se kao da ima i drugih ljudi koji su u ovoj borbi sa nama.”

Na kraju krajeva, dobro se ponašajte prema sebi tokom međuizbora – ili bilo kada, za to stvar—je ključni dio pojavljivanja u vašoj zajednici, kaže dr. Puder. Na kraju krajeva, dugo ćemo biti u borbi za bolji svijet, a ne koristi vam da se trudite i brzo izgorite. „Morate se održati na površini“, kaže on. “Bićeš najbolji zagovornik koji možeš biti za svoju stvar ako se brineš o sebi.”

Povezano:

Kako prepoznati da li je vaš nedostatak motivacije depresija ili samo… *GestoviSveVećina nas je pod stresom. Da li to znači da bi trebalo da se testiramo na anksioznost?Kako se nadati, čak i kada je stvarno, jako teško

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.