Magazin

Neki Colgate proizvodi su povučeni nakon što su bili nepropisno uskladišteni

0 207

Šest različitih Colgate proizvoda koji se prodaju u Family Dollar trgovinama dobrovoljno se povlače jer nisu bili pravilno uskladišteni, navodi se u saopštenju Uprave za hranu i lijekove (FDA). Proizvodi su isporučeni u trgovine u državama od 1. maja do juna 21 ove godine. Još nisu prijavljene bolesti povezane s opozvanim proizvodima.

Sljedeći Colgate proizvodi su pogođeni:

Colgate Optic pasta za zube protiv bijelih mrlja, 2,1 unceColgate Optic bijeli ugalj pasta za zube, 4,2 unceColgate Optic White High Impact zubna pasta, 3 unceColgate Optic Bijela pasta za zube Icy Fresh, 3,2 unceColgate Optic White Stain Fighter pasta za zube Clean Mint, 4,2 unceColgate Optic Bijela vodica za ispiranje usta, 11 tečne unceProizvodi su prodavani u Family Dollar trgovinama u sljedećim državama:

ArizonaKalifornijaGruzijaIdahoIndijanaMontanaNovi MeksikoNevadaOregonTexasUtahZaposleni u pogođenoj Family Dollar trgovine su obaviještene i zamoljene da odmah izoluju i uklone opozvane proizvode s polica. Ako ste kupili jedan od opozvanih artikala, možete ga vratiti u Porodični dolar gdje ste ga kupili i za to vam ne treba račun, stoji u saopštenju FDA. S obzirom na to da se od zaposlenika traži da odvoje opozvane proizvode i odlože ih, možda ćete željeti staviti proizvod u neku vrstu kontejnera (poput vrećice) prije nego što ga odložite ili vratite u trgovinu.

Ako ste kupili neki od opozvanih proizvoda, a vi ili vaša voljena osoba nakon upotrebe počnete imati neobične ili iznenađujuće zdravstvene probleme, trebali biste posjetiti liječnika, navodi se u saopštenju. FDA nije navela specifične simptome na koje treba obratiti pažnju.

Svaka reakcija na opozvani proizvod može se prijaviti FDA-ovom programu za prijavu neželjenih događaja, koji prati zdravstvene probleme uzrokovane potencijalno nesigurnim ili opozvanih proizvoda. Svi koji imaju pitanja o opozivu također mogu nazvati liniju za korisničku podršku Family Dollar (-68-7687) za više informacija.

Povezano:

CDC je izdao zdravstveno upozorenje o enterovirusu D68 u Kids—Evo šta treba da znateFlaširano Starbucks piće je povučeno zbog potencijalne kontaminacije metalom11 Najbolje paste za zube za izbjeljivanje za uljepšavanje osmijeha bez ikakvog pokušaja

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.