Magazin

12 najboljih planinarskih čarapa koje će vam stopala održavati toplim i suhima 2023: REI, Smartwool, Darn Tough, Lululemon

0 89

Od zimskih planinara do trkača po toplom vremenu, svi ljudi na otvorenom zaslužuju najbolje planinarske čarape za svoja stopala i željene aktivnosti. Slično kao i pravi par planinarskih čizama, pravi par čarapa može napraviti veliku razliku tokom dugih planinarskih i ruksačkih putovanja, dnevnih planinarenja koja postaju prohladna i kišna, i znojavih trčanja. Na isti način na koji postoji bezbroj načina na koje se možete rekreirati u prirodi, postoji širok izbor čarapa za planinarenje. Srećom, postoji nekoliko ključnih elemenata dizajna koje treba uzeti u obzir (i pomoći vam da suzite polje) kada kupujete planinarske čarape koje su kroj iznad ostalih.

Za one kojima je udobnost prioritet, postoji su pune jastučiće čarape sa plišanim podnožjima. Za planinare koji žele izbjeći znojenje stopala po svaku cijenu, postoji mnogo čarapa napravljenih od prozračnih tkanina koje upijaju vlagu koje će se brzo sušiti i čuvati mirise. Postoji niz dužina i težina koje možete izabrati, u zavisnosti od željenog nivoa pokrivenosti, kompresije i topline. Uz svu ovu raznolikost, važno je imati na umu jednu stvar: svoju udobnost. Dobar par planinarskih čarapa olakšat će vam uživanje u prirodi – bez potrebe da se spuštate i prilagođavate svakih pet minuta.

Evo, odabrali smo 12 visoko ocijenjene planinarske čarape iz najbolje ocijenjeni brendovi na otvorenom. Od izdržljivih Darn Tough čarapa koje će upijati vlagu i apsorbirati udar do Injinji setova koji će poštedjeti vaše tabane od vrućih tačaka, ovo su najbolje planinarske čarape za vas i vaša stopala.

Sve proizvode predstavljene na SELF nezavisno biraju naši urednici. Međutim, kada nešto kupite putem naših maloprodajnih veza, možemo zaraditi proviziju za partnere.

Backcountry

Smartwool Classic Hike Full Cushion Crew čarape Ako tražite izdržljivost, udobnost i kontrolu temperature u jednom urednom paketu, planinarske čarape od merino vune su vaš najbolji izbor—a Smartwool čini neke od najboljih koje možete pronaći. Ova ažurirana verzija klasičnog para brenda također sadrži reciklirani najlon kao dio svojih napora za održivost, a njegov potpuni jastučić pomaže vam da ostanete topli tokom planinarenja po hladnom vremenu.

Dostupan u veličinama od S do L.

027316Backcountry

Darn Tough Hiker Micro Crew Cushion Sock Sa skoro 63 recenzijama od pet zvjezdica Samo u REI-u, sa sigurnošću se može reći da su ove Darn Tough čarape srednje težine među najomiljenijim planinarskim čarapama. I nije ni čudo zašto: Tkanina od mješavine Merino vune koja regulira temperaturu pomaže vašim stopalima da dišu bez da se ozebe, a imaju i jastučiće, ojačane potplate za udobnost i dugovječnost.

Dostupno u veličinama od S do L.

768

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.