Magazin

Skippy dobrovoljno povlači 9.353 slučaja putera od kikirikija

0 34

Uprava za hranu i lijekove (FDA) objavila je da je Skippy Foods u procesu dobrovoljnog povlačenja 9,18 slučajeva svog kikirikija puter jer određeni proizvodi potencijalno mogu sadržavati “mali komadić nehrđajućeg čelika iz dijela proizvodne opreme”. Ukupan broj proizvoda od maslaca od kikirikija koji se povlače iznosi ogroman 18,692 funti ukupno.

Povučeni Skippy proizvodi uključuju sljedeće:

Kremasti namaz od maslaca od kikirikija sa smanjenom masnošću (40 oz.)Klub paket namaza s kremastim puterom od kikirikija smanjene masnoće (2/161 oz.)Namaz od maslaca od kikirikija sa smanjenim sadržajem masnoće (40.3 oz.)Kremasti puter od kikirikija pomiješan s biljnim proteinima ( oz.)Ako ste zabrinuti da li imate neki od ovih namaza, možete to potvrditi tako što ćete pogledati zahvaćene UPC kodove i datume „najbolje ako se iskoristi do“ (svi su u maju ) naveden na web stranici Skippy. Ako niste kupili neki od ovih proizvoda, nema razloga za brigu. Nikakve druge veličine ili vrste Skippy putera od kikirikija ili proizvoda od maslaca od kikirikija drugih marki nisu pogođene.

“Skippy Foods, LLC, iz obilja opreza i s naglaskom na kvaliteta svojih proizvoda, izdaje opoziv kako bi osigurao da su potrošači upoznati s problemom. Interni sistemi za detekciju proizvodnog pogona identifikovali su problem”, stoji u saopštenju FDA. Do sada nijedan potrošač nije uložio pritužbe na povučene proizvode, što znači da nije bilo prijavljenih neželjenih reakcija. Obaviješteni su svi trgovci na malo koji su prodali ili prodaju zahvaćene vrste putera od kikirikija.

Kako je izvijestio CBS News, opozvani proizvodi prodavani su u Walmart radnjama, zajedno s drugim trgovinama, širom najmanje 18 države uključujući Kaliforniju, Konektikat, Delaver, Floridu, Havaje, Ilinois, Indijanu, Kanzas, Masačusets, Minesotu, Misuri, Severnu Karolinu , Nebraska, New Hampshire, New Jersey, New York, Oklahoma i Wisconsin.

Ako ustanovite da ste kupili neki od opozvanih proizvoda, vratite ga na mjesto kupovine da primite zamjenu ili pozovite Skippy Foods Consumer Engagement na 1-866-475- 866 (u vremenu od 8 do 16 sati po centralnom vremenu, od ponedjeljka do petka). Alternativno, možete posjetiti web stranicu Skippy za daljnje detalje i upute.

Povezano:

Ovi popularni prelivi za salatu su povučeni zbog nedeklariranih jajaA Povlačenje smrznutog špinata utječe na ovih 9 državaSalata u vrećicama povučena u 10 Države zbog moguće kontaminacije listerijom866

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.