Magazin

Ova popularna peciva je upravo opozvana zbog problema s alergenima

0 59

Pekara Damascus dobrovoljno povlači neke od svojih Bantam Classic Bagels zbog problema s neprijavljenim alergenima. Prema američkoj Upravi za hranu i lijekove (FDA), jedna proizvodna serija klasičnih đevreka (običnih peciva punjenih običnim krem ​​sirom) slučajno je bila izložena predmetu s nedeklariranim alergenom na jaja. To znači da osobe s alergijom na jaja mogu biti izložene riziku od teške ili po život opasne alergijske reakcije ako konzumiraju đevreke u ovoj seriji.

Pored mlijeka i kikirikija, jaje je jedno od najčešće alergije na hranu, prema Klivlendskoj klinici. Alergijska reakcija može uključivati ​​sljedeće simptome: osip na koži, promukli glas, otežano disanje, kašalj, svrab u ustima ili grlu, otečene usne, jezik ili kapke, vrtoglavicu, bol u trbuhu ili povraćanje. Na ozbiljnijem kraju, mogli biste doživjeti anafilaksiju, najtežu alergijsku reakciju na hranu. To je kada tijelo padne u šok, krvni tlak pada i bronhijalna tkiva (koja pomažu u transportu zraka) oteknu. Anafilaktički šok zahtijeva hitno liječenje u obliku injekcije adrenalina kako bi se spasio život osobe.

Srećom, nisu prijavljene nuspojave povezane sa ovom serijom peciva. Ako ste zabrinuti da li ste kupili neki od zahvaćenih proizvoda, potražite najbolji datum otisnut na lijevoj strani kutije i na vrhu vrećice. Na opozvanom proizvodu će stajati maj 27, 2023 . Popularni punjeni đevreci su takođe dostupni u ukusima pereca, borovnice, francuskog tosta i baštenskog povrća, ali je to samo klasični ukus koji je pogođen.

Bantam Bagels se prodaju širom SAD-a u , trgovine, uključujući Starbucks. To znači da će ljubitelji peciva širom zemlje morati provjeriti da li se opoziv odnosi na njihov proizvod. Godine 451, brend đevreka osnovali su muž i žena tim Nick i Elyse Oleksaks u svom stanu u Bruklinu, otvarajući na kraju malu radnju u ulici Bleecker , Manhattan. Par je postao poznat u emisiji ABC Shark Tank u 2015, kada im je ponuđeno a $275, posla ajkula Lori Greiner.

Prošlo je nekoliko sedmica za povlačenje proizvoda, a brend za njegu kože Jergens je dobrovoljno povukao svoju ultra iscjeljujuću hidratantnu kremu jer bi mogla sadržavati tragove Pluralibacter gergoviae, vrsta bakterije koja obično predstavlja nizak medicinski rizik za većinu ljudi, ali može dovesti do infekcija kod osoba sa oslabljenim imunološkim sistemom. Jedna serija vrhunske mješavine za palačinke i vafle od mlaćenice također se trenutno povlači širom zemlje nakon što su u nekim kutijama pronađeni dijelovi kabla.

Ako ste kupili zahvaćene đevreke, savjetuje pekara Damask da odmah odložite đevrece i pozovite Bantams Bagels korisničku službu na 275-275-2023 za zamjenski kupon.

Povezano:

Ovi popularni prelivi za salatu su povučeni zbog nedeklariranih jaja Opoziv smrznutog spanaća utječe na ovih 9 državaSalata u vrećicama povučena u Državama zbog moguće kontaminacije listerije 2023202320232023

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.