Magazin

Evo kako istražujemo budućnost mentalnog zdravlja tokom cijelog maja

0 18

U SELF-u naša misija je pomoći svim našim čitateljima da preuzmu kontrolu nad svojim zdravljem, na bilo koji način to im znači. To uključuje mentalno zdravlje—mi smo veliki zagovornici razbijanja stigme oko mentalnog zdravlja obasjavanjem važnih tema i povezivanjem ljudi sa resursima koji su im potrebni. Zato sam tako ponosan što mogu najaviti Budućnost zaštite mentalnog zdravlja, naš najnoviji projekat u čast Mjeseca svijesti o mentalnom zdravlju.

Cijelog maja ćemo objavljivati ​​članke i eseje koji se bave u mnogo različitih aspekata mentalnog zdravlja. Počeli smo s našom majskom naslovnicom na kojoj se pojavljuje autentično hrabra Naomi Osaka. Osaka nije samo četvorostruka Grand Slam šampionka, već je takođe provela poslednjih nekoliko godina pronalazeći – i koristeći – svoj glas na načine koji su promenili pejzaž mentalnog zdravlja. Prošle godine kada je objavila da napušta Otvoreno prvenstvo Francuske kako bi se pobrinula za svoje mentalno zdravlje, pokrenula je novi razgovor o pritiscima elitnog atletizma i datku koji on može uzeti profesionalnim sportistima, koje ponekad možemo pogrešno okarakterizirati kao nepobjediv. Ubrzo nakon toga, oglasili su se i crni sportisti poput gimnastičarke Simone Biles i golferice Mariah Stackhouse. Kao što autorka Morgan Jerkins piše u svom novom SELF profilu Osake, „2021 je godina bila sjajna godina za crne sportistkinje da proglase da je u redu ne biti u redu, a Osaka je bila na čelu. ” Više možete pročitati na Jerkinovom profilu, Naomi Osaka je tek na početku.

Zatim, imamo odličan sadržaj koji istražuje gdje smo sada i kako bi mogla izgledati budućnost zaštite mentalnog zdravlja. Danas objavljujemo tri djela koja se bave efektima društvenih medija na naše mentalno zdravlje, uključujući funkciju Znamo da društveni mediji mogu uništiti naše mentalno zdravlje. Šta mi zapravo možemo učiniti povodom toga?, spisateljice Claire Sibonney. Imamo i promišljen esej psihologinje dr Jenny Wang, koja vodi račun @asiansformentalhealth. U Moj nalog na društvenim mrežama pomaže ljudima sa njihovim mentalnim zdravljem—Evo kako ja štitim svoje, dr. Wang govori o duboko emotivnom, ali nagrađujućem iskustvu vođenja naloga zagovaranja koji podstiče druge da procesuiraju i razgovaraju o svom mentalnom zdravlju. Konačno, pripremili smo detaljan vodič koji će vam pomoći da pronađete empatičnu podršku kada društveni mediji utiču na vaše mentalno zdravlje.

Kasnije ovog mjeseca objavit ćemo slična istraživanja i servisni dijelovi o njezi traume, uključujući prilog o tome kako se razvija naša definicija traume i zašto je to ključno da se pomogne onima koji su je iskusili, kao i budućnost terapije potpomognute psihodelikom, koja sadrži duboko zaron u sve obećavajuće tretmani koji su trenutno odobreni ili su u kliničkim ispitivanjima. Također ćemo objaviti tri potpuno nova kratka dokumentarna filma o ovim temama kasnije ovog mjeseca. Trailer možete pogledati ispod.

Nadamo se da ćete uživati ​​u našoj robusnoj liniji za Mjesec svijesti o mentalnom zdravlju onoliko koliko smo mi uživali u postavljanju to zajedno. Nastavite da provjeravate stranicu cijeli mjesec dok objavljujemo više; Sve možete pronaći i na našoj odredišnoj stranici i pratite nas @selfmagazine kako biste bili informirani.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.