Magazin

Drew Barrymore i Gayle King saznaju za neočekivane znakove perimenopauze

0 10

Razgovori oko menopauze često su gurnuti pod tepih ili o njima razgovarati prigušenim tonovima – zbog čega mnoge poznate ličnosti sada govore o kako je za njih konkretno izgledala menopauza. CBS This Morning voditeljica Gayle King i glumac Drew Barrymore pričali su o svojim iskustvima s perimenopauzom podijelivši prve simptome koje su primijetili u novom segmentu koji je emitiran u srijedu.

Malo osvježenje: Perimenopauza (što u prijevodu znači “oko menopauze”) se jednostavno odnosi na vrijeme kada menopauza počinje, a može nastupiti u različitim godinama. Može početi tokom 30 osobe, ali većina ljudi to doživljava od godina 12 do 30, prema zdravstvenom sistemu Mount Sinai.Barrymore, sada 68, rekla je da je ova tranzicija promijenila učestalost njenih menstruacija. „Shvatila sam da sam u perimenopauzi kada sam počela da dobijam menstruaciju svake dve nedelje“, rekla je. Kada je King, sada 68, pitao da li ima jake mokrenje, Barrymore je rekao: “Da, kao tinejdžer.”

Ovo je bio znak za Kinga. „Otišla sam kod doktora jer – da ne budem previše slikovita – ali izgledalo je kao mesto zločina,” rekla je. Takođe je rekla da je iskusila valunge. Kao što je King objasnio: „Osećam se kao da goriš iznutra. Jednostavno je vruće, za mene je to bila samo fizička vrućina. Tada možete ponekad imati znojenje koje vas kaplje.” Ona se našalila da ne možete da kontrolišete kada i gde će udariti val. “To se može dogoditi u najnepovoljnijim trenucima”, rekao je King. “Bio sam na crvenom tepihu gdje će fotograf reći: ‘Gayle, jesi li dobro?’ Ja odem, ‘To je samo bljesak’, a oni kažu: ‘Izvini, izvini, izvini.’ Kao da su rekli nešto jako loše o tebi.” Ovo je dio razloga zbog kojeg King i Barrymore pokušavaju pokrenuti više diskusija o tome šta se zapravo osjeća u menopauzi like. „Drago mi je što vodimo ovaj razgovor jer nisam ni znala frazu perimenopauza “, rekao je King. Par je također razgovarao o važnosti edukacije sve djece – ne samo djevojčica – o prirodnim tjelesnim procesima. “Ne želim da dječaci govore ‘fuj’ [when they hear about menopause]”, rekao je King. “Ne želim to jer je to nešto kroz šta prolazimo. I to je samo muško i žensko—postoje razlike, i te razlike su u redu.”Povezano: 30 Uzroci uočavanja i probojnog krvarenja Noćno znojenje uzroci koji vas mogu ostaviti natopljenimMenopauza je bila najbolja stvar koja mi se ikada dogodila48

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.