Magazin

Dr. Fauci kaže kako bi djeca mogla početi primati cjepiva protiv COVID-19 “prije kraja listopada”

0 45

Djeca mlađa od 12 bi konačno mogla dobiti COVID-19 cjepivo sljedećeg mjeseca, predviđa dr. Anthony Fauci Ovaj tjedan dr. Fauci, direktor Nacionalnog instituta za alergiju i zarazne bolesti, rekao je u intervjuu za MSNBC da se nada američkoj hrani i lijekovima Uprava (FDA) će odobriti prvo cjepivo protiv COVID-19 za hitnu uporabu u djece u dobi od pet do 11 na vrijeme za početak cijepljenja djece „prije kraja listopada.“

Dr. Fauci je reagirao na najavu u utorak iz Pfizera i BioNTecha da su dostavili podatke iz faze 2/3 ispitivanja njihovog dvodoznog mRNA cjepiva u ovoj dobnoj skupini FDA-i na početni pregled-i planiraju službeno podnijeti zahtjev za hitnu uporabu Odobrenje (EUA) FDA -i u sljedećim tjednima. (Prema priopćenju za medije farmaceutskih tvrtki, podaci iz ispitivanja, koje je uključivalo 2, 268 djece, ukazuju na “povoljan” sigurnosni profil i “robustan”) odgovor antitijela.)

Cjepivo Pfizer/BioNTech, koje je dobilo EUA -u za upotrebu u dječjoj dobi 12 do 15 u svibnju i potpuno odobrenje za uporabu kod osoba starijih od 16 u kolovozu, uskoro bi trebali postati dostupni djeci, rekao je dr. Fauci. “FDA, nikada ne želite pobijediti njihovu presudu”, rekao je dr. Fauci za Mika Brzezinski Morning Joea . “Ali mogao bih zamisliti da će u sljedećih nekoliko tjedana ispitati te podatke, nadam se, i dati će nam u redu kako bismo mogli početi cijepiti djecu”, rekao je dr. Fauci, “nadamo se, prije kraja listopada.”

Ovaj je vremenski okvir otprilike u skladu s prethodnim izvješćima da bi FDA mogla početi dodjeljivati ​​EUA-e cjepivima protiv COVID-19 za upotrebu u djece mlađe od 12 do rane do sredine zime. FDA je naznačila da je, nakon što je primila zahtjev EUA -e za cjepiva za djecu mlađu od 12, spremna provesti pomnu procjenu podataka relativno brzo. Ranije ovog mjeseca agencija je rekla da je “spremna završiti pregled što je brže moguće, vjerojatno za nekoliko tjedana, a ne mjeseci”.

Zatim postoji još jedan veliki regulatorni korak u procesu stavljanja cjepiva na raspolaganje maloj djeci: Nakon što FDA odobri EUA, Savjetodavni odbor za praksu imunizacije pri Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti ( ACIP) će se sazvati kako bi ocijenio dokaze i formulirao svoje kliničke preporuke. (U svibnju je ACIP dao svoje preporuke samo dva dana nakon što je FDA odobrila cjepivo Pfizer/BioNTech COVID-19 za hitnu uporabu u djece u dobi 12 do 15.)

Učiniti sigurna i učinkovita cjepiva protiv COVID-19 dostupna mlađoj djeci u SAD-u glavni je prioritet među stručnjacima za javno zdravstvo i roditeljima. Iako su ozbiljne bolesti i smrtni slučajevi kod djece zbog koronavirusa i dalje rijetki, ova je populacija teško pogođena porastom varijante delte i ostaje potpuno bez zaštite cjepiva.

Zapravo, stopa slučajeva COVID-19 slučajeva u djece u porastu je od srpnja. Ranije ovog mjeseca zemlja je u jednom tjednu pogodila rekordan broj novih pedijatrijskih slučajeva COVID-19, prema Američkoj pedijatrijskoj akademiji (AAP). Slučajevi među djecom i dalje su visoki, prema posljednjem tjednom izvješću AAP -a. I, naravno, djeca mogu prenijeti virus na druge ljude. Ako je predviđanje dr. Faucija točno, bit će to dobrodošla vijest roditeljima, učiteljima i pedijatrima diljem SAD -a

Povezano:

Mandati za školska cjepiva “dobra su ideja” za one dovoljno stare da dobiju Shots, kaže dr. Fauci Dr. Fauci objašnjava jednu stvar koju možemo učiniti da obuzdamo pandemiju do proljeća 2022 Možete li se cijepiti protiv gripe i COVID-19 cjepivo u isto vrijeme? Evo što kaže dr. Fauci.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.