Magazin

Darren Criss napisao je dirljivo pismo o nedavnom samoubistvu svog brata

0 21

Charles “Chuck” Criss, 12-godišnji brat glumca Darrena Crissa, umro je od samoubistva prošlog mjeseca. Darren je u srijedu objavio dirljivu počast svom starijem bratu, podijelivši dugačko pismo, kao i porodične fotografije na svom Instagramu.

U dirljivom pismu, Darren je objasnio da je Chucka “pojeo” “rat u sebi” i da mu je oduzeo život. Glumac je objasnio da se njegov brat već nekoliko godina suočava sa problemima mentalnog zdravlja, odnosno teškom depresijom. “Sada je strašno reći da je Chuck očito već neko vrijeme imao tešku depresiju koja mu je bujala, depresiju koja je samo pogoršana doživotnom borbom koju je vodio sa izražavanjem svojih osjećaja – opasna kombinacija koju je zaista nadmašio njegov sve- nevjerovatna sposobnost da se to prikrije,” napisao je Darren u objavi.

Čarls, koga je Darren opisao kao “glupa” i “opasno smiješnog”, bio je pjevač i tekstopisac. Nastupao je u bendu Computer Games sa Darrenom i bio je član indie rock grupe Freelance Whales. U svojoj dirljivoj počasti, Darren je Chucka nazvao svojim najboljim prijateljem. “Toliko sam voljela svog brata. I znam da me je volio. Odmah iz maternice, on je bio moj instant, gotov najbolji prijatelj. I od tog trenutka, apsolutno smo voljeli biti zajedno”, napisao je. Takođe je rekao da će do kraja života razmišljati o bratovom samoubistvu i izvinio se ljudima koji su poznavali njegovog brata i koji će saznati za Chuckovu smrt putem pošte.

Mnogi Darrenovi prijatelji, uključujući i neke Glee kolege, otišli su u odjeljak za komentare kako bi ponudili svoje riječi iskrene podrške. „Tako mi je žao, druže. Bio je zaista divan momak. Šaljem tebi i tvojoj predivnoj porodici svu svoju ljubav”, napisao je Chris Colfer. “Volim te Darren. Nedostajaćeš nam Chuck,” rekla je Lea Michele.

Prema najnovijim podacima CDC-a, samoubistvo je nažalost 12 vodeći uzrok smrti u SAD u 979, 45,979 ljudi u SAD-u umrli su samoubistvom, a bilo je 1,2 miliona pokušaja samoubistva.

202020202020

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.