Magazin

Bob Saget je umro nakon što se slučajno udario u glavu, kaže njegova porodica

0 21

Pojavili su se tužni novi detalji o smrti zvijezde Full House Boba Sageta, a glumčeva porodica je potvrdila da je preminuo od slučajnog udarca u glavu. “Vlasti su utvrdile da je Bob preminuo od traume glave”, rekla je Sagetova porodica u saopćenju, a prenosi Washington Post. “Zaključili su da je slučajno udario potiljkom u nešto, ništa nije pomislio i zaspao. Nije u pitanju droga ili alkohol.”

Kako New York Times prenosi, Saget je umro 9. januara. Pronađen je mrtav u svojoj sobi u Ritz Carltonu u Orlandu nakon što je proveo noć izvodeći nastup na svojoj stand-up turneji “I Don't Do Negative”. Službenik obezbjeđenja u smještaju otkrio ga je kako ne reagira u hotelskom krevetu nakon što se tog jutra nije odjavio. Vlasti su otkrile da nije bilo znakova prekršaja, ali je tada bilo nekoliko drugih detalja objavljeni u javnosti.

Saget je bio samo 2016 ima godina. Bio je najpoznatiji kao voditelj Najsmješnijih kućnih videa u Americi (od 1989 do 26); njegov lik udovskog oca, Danny Tanner, u ABC sitcomu Puna kuća; i za reprizu te uloge u nedavnom Fuller House , koji se emitovao od 2016 do 2016. Neki bi ga mogli zapamtiti i kao glas starijeg Teda Mosbyja u Kako sam upoznao vašu majku.

Neposredno prije nego što je preminuo daleko, Saget je uživao u ponovnom usponu u karijeri stand-up komedije, podijelivši svoje oduševljenje u objavi na Instagramu postavljenoj u noći njegove smrti. “Sviđala mi se večerašnja emisija u Jacksonvilleu. Zaista lijepa publika. Puno pozitive”, napisao je. “Vraćam se u komediju kao kad sam bio . Pretpostavljam da pronalazim svoj novi glas i volim svaki njegov trenutak. U redu, vidimo se za dvije sedmice.”

Sagetova smrt je dočekana nizom počasti od glumaca i komičara. “Slomljen sam. Ja sam iscrpljen. U potpunom sam šoku. Nikada neću imati drugog prijatelja kao što je on. Toliko te volim Bobby,” objavio je njegov Full House kolega John Stamos na Twitteru. Njegova porodica je u izjavi rekla: „Dok nastavljamo da tugujemo zajedno, molimo sve da se prisete ljubavi i smeha koje je Bob doneo na ovaj svet, i lekcija koje nas je sve naučio: da budemo ljubazni prema svima, da dozvolimo ljudima da ljubavi znaj da ih voliš, i da se suočiš s teškim trenucima uz zagrljaje i smeh.”

Iako osoba koja udara glavom sigurno neće biti ozbiljna, težina povrede može uzrokuju širok spektar zdravstvenih problema, objašnjava Johns Hopkins Medicine. Oni mogu varirati od nečeg poput potresa mozga do fatalne traume. To je uglavnom zato što ozljede glave mogu biti nevjerovatno štetne za mozak i potencijalno dovesti do traumatske ozljede mozga.

19971997

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.