Magazin

8 najboljih krema s retinolom, prema dermatolozima

0 1.054

S obzirom na široku dostupnost OTC kreme s retinolom, nikada nije bilo lakše pokušati. No, isprobavanje hrpe proizvoda i pronalaženje najbolje kreme s retinolom za vas dvije su različite stvari. Ako želite biti sigurni da koristite kremu s retinolom koja će djelovati na vas i vašu kožu, važno je znati što stručnjaci imaju reći o ovom nevjerojatno svestranom sastojku za njegu kože koji oplemenjuje pore.

Ako već niste upoznati s retinolima i retinoidima, oboje su derivati ​​vitamina A poznati po svojoj gotovo panaceanskoj sposobnosti da izglađuju i smanjuju pojavu finih bora, posvjetljuju i ujednačavaju kožu teksturu i čini kožu općenito čistijom. To je zbog činjenice da oni ubrzavaju promet stanica kože, koji se brže rješava dosadne, mrtve kože, dok sprječava razgradnju kolagena (a kolagen vam je potreban za održavanje strukture i elastičnosti kože). Ono po čemu se retinoli razlikuju je njihova moć: Iako se retinoli i retinoidni proizvodi nalaze u različitim koncentracijama, retinoli se općenito smatraju slabijima, dok su mnogi retinoidi dostupni samo na recept.

Većina dermatologa preporučuje retinole s iznenađujuće malo upozorenja. Linda C. Chung Honet, dr. Med., FAAD, kaže SAMO da bi, uz strpljenje, predanost i pravilnu rutinu njege kože, ljudi svih tipova kože mogli imati koristi od korištenja retinola. U međuvremenu, dr. Jerome Potozkin, kaže da bi retinoli mogli biti od posebnog interesa za svakoga tko kreće na “put pomlađivanja kože”, u kojem nastoje zatamniti mrlje, smanjiti oštećenja od sunca i fine linije ili spriječiti buduće znakove bora. Imajte na umu da biste tijekom korištenja retinola uvijek trebali nositi kreme za sunčanje jer retinoli mogu imati iritantne nuspojave, uključujući crvenilo, suhoću, svrbež i povećanu fotoosjetljivost. To također znači da će vašoj koži vjerojatno trebati period prilagodbe prije nego što vidite rezultate. Ako imate suhu kožu ili se ona naginje prema osjetljivom kraju spektra, ovo je važno zapamtiti – i to je vrlo dobar razlog zašto bi vam retinol krema, za razliku od retinolskog seruma ili gela, mogla bolje odgovarati.

“Kreme su obično gušće i bolje za suhu ili zreliju kožu”, objašnjava Elizabeth Bahar Houshmand, dr. Med. Doktor Potozkin ponavlja ovu preporuku, dodajući da će se određeni proizvod koji koristite prirodno svoditi na osobne preferencije, ali oni koji dolaze u obliku kreme manje će iritirati općenito osjetljive tipove kože i s vremenom će ipak dati rezultate nadam se da ću vidjeti s retinolom. (Za zapisnik, moglo bi proći od tri do 12 mjeseci redovite uporabe retinola da se primijete promjene na vašoj koži.)

S imajući sve to na umu, pitali smo dr. Honeta, dr. Potozkina i dr. Houshmanda što smatraju najboljom kremom s retinolom na tržištu sada-i imali su nekoliko visoko cijenjenih preporuka za podijeliti, uključujući proizvode iz RoC-a, SkinCeuticals i Vichy. Čitajte dalje kako biste pronašli proizvod s retinolom koji će započeti vaše putovanje pomlađivanja.

Svi proizvodi predstavljeni na SAMI su neovisno odabrani od strane naših urednika. Međutim, kada nešto kupite putem naših maloprodajnih veza, možemo zaraditi proviziju za pridružene osobe.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.