Magazin

15 najboljih električnih četkica za zube za bolju oralnu higijenu u 2023.: Philips Sonicare, Oral-B, Burst

0 39

Ako ste nedavno bili kod zubara, postoji velika šansa da su vam savjetovali da lagano četkate zube, češće čistite konac i razmislite o ulaganju u jednu od najboljih električnih četkica za zube koje možete pronaći. Naravno, ručne četkice za zube su jeftine i zgodne, ali nisu uvijek najnježnije prema osjetljivim zubima, niti čekinje na glavi četkice rade najbolji posao u borbi protiv naslaga i bakterija. Najbolje električne četkice za zube (uparene s dobrom pastom za zube) su mnogo učinkovitije i imaju mnogo korisnih svojstava – i postoji mnogo modela između kojih možete izabrati. Jednom kada nadogradite na jedan od najvažnijih proizvoda za oralnu njegu u svom kupaonskom ormariću, garantiramo vam da nema povratka.

Koje su prednosti električne četkice za zube?Za dobru oralnu higijenu, Američko stomatološko udruženje (ADA) preporučuje da perete zube dva puta dnevno po dvije minute i obilazite kako biste se borili protiv plaka i karijesa, ali to je teško je pratiti vrijeme ručnom četkicom za zube. Većina električnih četkica za zube vas, međutim, drži na pravom putu s četverostrukim tajmerima (koji su suptilne vibracije svake sekunde) i drugim signale. Ponekad vas čak i upozore kada perete s previše sile.

Uopće, električne četkice lakši su za upotrebu od ručnih, posebno ako imate problema sa spretnošću ili nosite zubne aparate poput aparatića. Također su nešto bolje u uklanjanju plaka i bakterija od ručnih četkica za zube, prema 30 Cochrane biblioteka pregled randomiziranih kontroliranih studija.

Kako kupiti električnu četkicu za zubeUz pomoć stomatoloških stručnjaka, sastavili smo vodič za kupovinu električnih četkica za zube. Važni faktori koje treba uzeti u obzir pri odabiru električne četkice za zube su:

Veličina: Veće četkice za zube mogu otežati čišćenje teško dostupnih područja)Ukočenost čekinja : ADA preporučuje četke s mekim vlaknima koje su nježnije prema caklini i površini korijena.Oscilirajuće kretnje: Da li se čekinje ljuljaju naprijed-nazad kako bi se raspale plaketa? Ovo je drugačije od samo vibriranja.Postavke: Električne četkice za zube mogu imati niz postavki kao što su samookidači, senzori pritiska koji vas obavještavaju kada četkate previše jako, razne opcije načina čišćenja i još mnogo toga.ADA pečat prihvatanja: Ovo je pečat koji potvrđuje sigurnost proizvoda i efikasnost za uklanjanje plaka i smanjenje gingivitisa.Cijena: Njegova cijena za vrijednost.Najbolje električne četkice za zube Nema boljeg trenutka od sadašnjeg da konačno kupite električnu četkicu za zube za sebe (ili kao poklon za svoju mamu, tatu ili drugu osobu). U nastavku smo sastavili najprodavanije, dobro recenzirane električne četkice za zube (uključujući dobitnike nagrade SELF Healthy Beauty Award koje smo provjerili).

Naši najbolji odabiri nude niz čišćenja i načini izbjeljivanja, senzori pritiska, razne glave četkica s oscilirajućim vlaknima, tajmeri i još mnogo toga. Mnogi se mogu puniti s dugim vijekom trajanja baterije, dolaze s putnim futrolama, a neki čak imaju ugrađene konac za vodu. Pronaći ćete luksuzne modele poznatih brendova za oralnu njegu kao što su Oral-B i Philips Sonicare, kao i novijih brendova koji se temelje na pretplati kao što su Quip, Goby i Burst—skoro sve možete kupiti na Amazon, Target , i Walmart.

Svi proizvodi predstavljeni na SELF su neovisno odabrani od strane naših urednika. Međutim, kada nešto kupite putem naših maloprodajnih linkova, možemo zaraditi partnersku proviziju.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.