Magazin

Zbog benzena je samo u cijeloj zemlji opozvano još 5 krema za sunčanje u spreju

0 145

Nekoliko mjeseci nakon što su opozvani popularni zaštitni faktori Neutrogena i Aveeno, slijedi još jedno povlačenje krema za sunčanje u spreju. Ovaj utječe na pet proizvoda tvrtke Coppertone, od kojih su svi kreme za sunčanje u spreju.

Ovaj tjedan Coppertone je pokrenuo dobrovoljno povlačenje proizvoda 12 puno proizvoda, što uključuje pet vrsta krema za sunčanje u spreju. Imaju datume proizvodnje između 1. siječnja i lipnja 15, 2021, i otpremljeni su trgovcima na malo u SAD -u Ovdje su specifični kreme za sunčanje i brojevi serija uključeni u opoziv:

Coppertone Pure & Simple SPF 50 Sprej (serije TN 00 BR2, TN 00 CJ4) Coppertone Pure & Simple Kids SPF 50 Sprej (serije TN 00854, TN 00855, TN 00857, TN 00 CJV) Coppertone Pure & Simple Baby SPF 50 Sprej (serije TN 0083 J, TN 0083 K, TN 009 GH) Coppertone Sport Mineral SPF 50 Sprej (serije TN 008 KU, TN 008 KV) Coppertone Sportski sprej SPF 50 Sprej (serija TN 00 BU3) Coppertone je odlučio za provedbu opoziva kreme za sunčanje nakon otkrivanja prisutnosti benzena, poznatog humanog kancerogena, u tim specifičnim proizvodima. No, čak se ni za dnevnu izloženost razini benzena koji se nalazi u proizvodima “ne očekuje da će uzrokovati štetne posljedice po zdravlje na temelju općenito prihvaćenog modeliranja izloženosti brojnih regulatornih agencija”, navodi se u priopćenju objavljenom u Upravi za hranu i lijekove (FDA) web stranica. “Do danas Coppertone nije zaprimio nikakve izvještaje o štetnim događajima vezanim uz ovaj opoziv.”

Benzen je kemikalija s kojom se obično susrećemo u malim količinama u zraku zbog ispuha automobila i duhana dim, kao i boje, ljepila i deterdžente, objašnjavaju Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC). Kratkoročno, izloženost velikoj količini benzena može uzrokovati vrtoglavicu, pospanost, glavobolje, promjene u brzini otkucaja srca i zbunjenost. A dugotrajna izloženost povišenoj razini benzena povezana je s problemima s koštanom srži i krvlju, menstrualnim nepravilnostima i rakom, kaže CDC.

U svibnju je izvješće tvrtke za ljekarne na mreži Valisure pronašlo benzen u 78 serijama kreme za sunčanje, mnogim ih od velikih poznatih marki. Do sada su se samo Aveeno, Neutrogena, a sada i Coppertone prisjetili krema za sunčanje u spreju nakon što su u svojim proizvodima pronašli benzen (zbog vlastitog internog ispitivanja).

Ako niste sigurni je li vaša krema za sunčanje Coppertone podložna opozivu, možete je provjeriti na web stranici tvrtke ovdje ili u priopćenju za medije FDA. Tvrtka apelira na potrošače da ne koriste povučene proizvode i da na web stranici za opoziv zatraže povrat novca.

Vezano:

Podsjetnik na kremu za sunčanje u spreju: Što trebate znati o zaštićenim zaštitnim faktorima Neutrogena i Aveeno 22 Najbolji kreme za sunčanje za vaše lice, prema mišljenju dermatologa Mark Hoppus se osjeća ‘tako blagoslovljenim’ što je bez raka 6 Mjeseci nakon dijagnoze IV. Stupnja

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.