Magazin

Mark Hoppus osjeća se “tako blagoslovljenim” što je bez raka 6 mjeseci nakon dijagnoze IV. Stupnja

0 40

Još u lipnju, frontmen Blink-182 Mark Hoppus otkrio je da se nekoliko mjeseci liječio od raka. Sada, šest mjeseci nakon dijagnoze limfoma IV stupnja, podijelio je nadahnutu informaciju: Hoppus službeno nema raka i osjeća se “tako blagoslovljeno”.

“Upravo sam posjetila svog onkologa i nemam rak !! Hvala Bogu i svemiru, prijateljima i obitelji i svima koji su poslali podršku, dobrotu i ljubav ”, napisao je Hoppus na društvenim mrežama. “Još uvijek moram biti skeniran svakih šest mjeseci i trebat će mi do kraja godine da se osjećam normalno, ali danas je nevjerojatan dan i osjećam se tako blagoslovljeno. Mogu li dobiti W u chatu? ”

Hoppus, 49, prvi put je javno podijelio svoju dijagnozu u lipnju ove godine. godine, otvoreno rekavši svojim obožavateljima: „Posljednja tri mjeseca bio sam na kemoterapiji protiv raka. Imam rak. ” Zatim je u srpnju iznio još nekoliko detalja o tome što se događa. Podijelio je da mu je dijagnosticiran difuzni veliki B-stanični limfom (najčešći tip ne-Hodgkinovog limfoma), da je njegov rak bio stadij IV, te da je njegova majka uspješno liječena od iste vrste raka u prošlost.

Limfom je vrsta raka koji utječe na limfni sustav u tijelu, poput bijelih krvnih stanica, slezene i koštane srži (ovisno o specifičnoj vrsti raka), prema američko društvo za borbu protiv raka. U normalnim okolnostima, limfni sustav djeluje kao dio imunološkog sustava tijela, koji pomaže u borbi protiv infekcija. B-stanice su jedna vrsta bijelih krvnih stanica, koja se razvija iz matičnih stanica pronađenih u koštanoj srži, objašnjava Nacionalni institut za rak.

Iako difuzni veliki limfomi B-stanica mogu agresivno rasti, oni također obično dobro reagiraju na liječenje, kaže ACS. I nakon početnog kruga liječenja, oko 75% pacijenata neće pokazati nikakve znakove bolesti. Liječenje ove vrste raka obično uključuje nekoliko rundi kemoterapije pomoću kombinacije četiri različita lijeka. No, točan režim liječenja ovisi o čimbenicima kao što su udaljenost raka i ima li pacijent neka od temeljnih zdravstvenih stanja (poput srčanog stanja koje može isključiti određeni lijek kao opciju).

No, kao što je Hoppus spomenuo, može proći neko vrijeme za oporavak od liječenja koje uključuje kemoterapiju. Od prošlog tjedna Hoppus je na Instagramu rekao da mu je kosa već počela rasti, a na Twitteru da je mogao hodati na veće udaljenosti, a raspoloženje i energija su mu se također povećali.

Povezano:

Mark Hoppus, frontmen za Blink-182, otkrio da ima rak Mark Hoppus otkrio je više detalja o dijagnozi raka u četvrtoj fazi Glumac SATC -a Willie Garson preminuo je u 57 Nakon dijagnosticiranja raka gušterače

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.