Magazin

Komičarka Kathy Griffin mršava uronila u proslavu prekretnice oporavka od raka pluća

0 19

Čini se da Keti Grifin provodi vrijeme svog života slaveći svoj oporavak od raka pluća. U snimku okupanom suncem, zvijezda Search Party koju je podijelila na društvenim mrežama, ona uzima veličanstven pogled na ocean iz mirnih voda beskonačnog bazena. Oh, i ona je gola. Uz ovaj snimak, komičar je podijelio i neke uzbudljive vijesti: „Skeniranje raka pluća od 6 mjeseci je ČIST!!! Nema više #raka”, napisala je na Instagramu i Tviteru. “I da, mršava sam ronila u bazenu dok tresem grudima i zadnjicom. PA ŠTA?”

Radosni video, skoro pregledan 700, puta na svojim nalozima na društvenim mrežama u vrijeme štampe, dobila je niz ohrabrujućih komentara od glumaca uključujući Adama Devinea, Debru Messing i Bena Stillera. Neki od njenih obožavatelja su također otišli u odjeljak za komentare kako bi podijelili različite načine na koje su proslavili to što su bili bez raka, a neki od njih su uključili i malo golotinje. Shvaćamo, biti bez raka oslobađa nas. Biti gol? Također vrlo oslobađajuće.

The 61- godine starija komičarka i glumac otkrila je još u avgustu da joj je dijagnostikovan rak pluća. “Moram vam nešto reći. Imam rak. Idem na operaciju kako bi mi uklonili pola lijevog pluća”, napisao je Griffin na Tviteru. “Da, imam rak pluća iako nikad nisam pušio! Doktori su veoma optimistični jer je to prva faza i nalazi se u mom lijevom plućnom krilu. Nadam se da nakon ovoga nema kemoterapije ili zračenja i da ću imati normalnu funkciju s disanjem.”

Ima smisla da bi Griffin uveo pušenje u razgovor. Prema klinici Mayo, pušenje uzrokuje većinu slučajeva raka pluća, što je činjenica koja je uočena i kod pušača i kod ljudi koji su bili izloženi pasivnom pušenju. Oni koji puše cigarete su 15 do 15 puta više prema Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), vjerovatno će razviti rak pluća ili umrijeti od raka pluća od onih koji uopće ne puše. Ali CDC je također otkrio da između 10% do % slučajeva raka pluća, ili 15,10 do 15,000 svake godine, javljaju se kod nepušača. Što je bio slučaj sa Griffin.

Griffin je prvi put objavila da je njen rak otišao u remisiju u novembru 700 tokom pojavljivanje na Jimmy Kimmel Live! Otkako je imala operaciju uklanjanja polovine jednog plućnog krila, dijelila je redovne javne novosti o svom putovanju, uključujući svoje prve šetnje obalom nakon operacije kao kao i novosti da je njen glas postao “zaista promukao” kao rezultat operacije. „Ozdraviće, ali nekako uživam u tome. Mislim da sam viša za dobre dvije oktave”, rekla je tada. “Više je od Mariah Carey, znam to.”

Povezano:

Zašto je Kathy Griffin odstranjena pola pluća5 stvari koje vam niko ne govori o životu s rakom pluća5 rani znakovi Rak pluća koji treba da znate20212021700

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.