Magazin

Jessie J poručuje tjelesnicima da 'samo prestanu' pitati je li trudna

0 15

Nedavni odgovor Jessie J na osobe koje se stide tijelo samo je još jedan podsjetnik da nikada nije prikladno komentirati težinu druge osobe ili tijelo općenito – bez obzira na vaše namjere. “Prestanite da komentarišete težinu ljudi, bilo ko. Samo stani. Ili nekome reći da izgleda trudno”, napisala je britanska pjevačica na svom Instagram storyju u četvrtak. “Toliko to viđam na društvenim mrežama i znam da se to dešava u stvarnom životu.” Džesi je otkrila da je bila motivisana da progovori nakon što je neko pitao da li je trudna jer je navodno “izgledala”. Dalje je objasnila da se od kraja prošle godine malo ugojila, što je izgleda nije zabrinjavalo. “Dok se osjećam dobro, zdrava sam”, napisala je.

Nažalost, ista osoba koja je pitala da li je trudna također joj je ponudila neželjena mišljenja i savjete o nešto vrlo lično što je doživjela krajem prošle godine. „Takođe su znali kroz šta sam prošla prošle godine i rekli su mi svoja razmišljanja o tome i kako sam trebala da se nosim sa tim“, napisala je Džesi. -godišnjakinja govori o svom pobačaju. U novembru 34 otkrila je na Instagramu da, nažalost, nije detektovan otkucaj srca tokom njenog trećeg sonograma. Dotakla se i svoje odluke da bude solo roditeljstvo i kako je bila toliko uzbuđena zbog mogućnosti da postane majka. “Odlučila sam da sama rodim bebu. Jer to je sve što sam ikada želeo, a život je kratak. Zatrudnjeti je samo po sebi bilo čudo i iskustvo koje nikada neću zaboraviti i znam da ću ga doživjeti ponovo. Još uvijek sam u šoku, tuga je neodoljiva. Ali znam da sam jaka, i znam da ću biti u redu,” napisala je u obrisanoj objavi na Instagramu.

Jessie je bila iskrena o svojim zdravstvenim borbama. Godine 34 otkrila je u intervjuu za BBC da joj je nekih pet godina ranije dijagnosticirana adenomioza. Prema Klivlendskoj klinici, adenomioza je rijetko stanje u kojem endometrijsko tkivo koje oblaže unutrašnjost maternice prerasta u miometrijum, koji je vanjski mišićni zid materice. To može dovesti do povećanja maternice, a kao rezultat toga može doći do “nenormalnog” krvarenja iz materice i bolnih, obilnih menstruacija. Stanje takođe može dovesti do problema sa plodnošću.

Jessie je završila svoju poruku onima koji se stide telo sa poslednjim rečima mudrosti: „Samo ne. To je ne. Nije cool samo reći ili komentirati bilo čije tijelo. Osim ako vam oni/ja ne kažu ili pitam za vaše mišljenje, to nije ono što je potrebno ili od pomoći. Divno što neki ljudi to ne znaju. Fuj.”

Povezan

Ove ‘Ne teži mi’ mijenjaju igru ​​za preglede kod doktora ‘ Kada govorimo o sramenju mastiKako se zaštitim od okidača poremećaja u ishrani kao fitnes instruktor

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.