Magazin

15 kišnih jakni koje će vas održati suhima tijekom proljeća

0 18

Tužna činjenica proljeća je da ćemo, prije nego što budemo mogli uživati ​​u suncu, morati prebroditi nekoliko oluja. Dakle, ako vam je na pameti pronaći najbolju kišnu jaknu za žene, niste sami. Sada kada možemo (nadamo se) da odložimo donje jakne za još jednu sezonu, možemo skrenuti pažnju na ovaj ključni komad vanjske odjeće za radni konj, koji bi, naravno, trebao biti u najmanju ruku vodootporan, ali to je daleko od jedinog stvar koju treba imati na umu kada kupujete ženske jakne za kišu.

Vaš kabanica po izboru također treba biti otporna na vjetar (za one dane kada vam se čini da pada kiša sa strane) i prozračna (jer, čak i usred pljuska, niko ne želi da se oseća močvarno). Potražite karakteristike kao što su rajsferšlusi i otvori za ventilaciju za promicanje protoka zraka, te tkanine izrađene od čvrstog tkanja i zapečaćenih šavova kako bi spriječili vjetar.

Neke jakne će doći s dodatnim detaljima koji će vas dodatno zaštititi od kiše, poput izdržljivog vodoodbojnog (DWR) premaza ili vodootpornih patent zatvarača koji se čvrsto zaključavaju. Tamo gdje prvi sprječava vodu iz gornjeg sloja vaše jakne (uzrokujući da se zrna, a ne da curi), drugi sprječava da voda prođe kroz vašu jaknu na mjestima zakopčavanja.

Naravno, baš kao i odabir čizama za kišu, najbolja jakna za vas ovisit će o vašem lokalnom vremenu, vašim omiljenim aktivnostima kišnih dana i, naravno, vašem ličnom stilu. U nastavku smo istakli naše najbolje izbore za najbolju kišnu jaknu za žene kako bismo vam pomogli da pokrenete svoju potragu, od brendova visokog kvaliteta, uključujući brendove na otvorenom kao što su The North Face, Patagonia, Outdoor Research, Lululemon i još mnogo toga

Sve proizvode predstavljene na SELF-u nezavisno biraju naši urednici. Međutim, kada nešto kupite putem naših maloprodajnih linkova, možemo zaraditi partnersku proviziju.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.