Magazin

Ronda Rousey podijelila je sirovi selfie za dojenje jer se majčinstvo 'treba hvaliti'

0 14

Ronda Rousey želi normalizirati dojenje i sve to ide u novo roditeljstvo. To nije nešto za sakriti ili se sramiti, podijelila je u intimnoj objavi na Instagramu. Umjesto toga, to je “nešto čime se možete pohvaliti”, napisala je Rousey.

Rousey i njen suprug, kolega izmiješanih borilačkih vještina Travis Browne, najavili su rođenje svoje kćeri u septembru 27, 2021. Browne ima i dva sina, Keawea i Kaleoa.

Ove sedmice, Rousey je podijelila fotografiju na kojoj doji svoju novu kćer, La'akea Makalapuaokalanipō (Pō). “Naši su me dječaci pitali neki dan kako ću hraniti Pō u avionu kad je povedemo sa sobom na Havaje. I ja sam bila kao ‘uhhh, na isti način na koji uvijek radim’ ”, započela je Rousey naslov. „Tada mi je palo na pamet da vjerovatno nikada prije nisu vidjeli nikoga da doji i nisu bili sigurni da li je to primjereno u javnosti.“

Nastavila je, „Majčinstvo je neko zlo, iskonsko, lijepo sranje to ne treba skrivati. Još uvijek mi pada na pamet da je moje tijelo sastavilo ovu malu osobu, izguralo je i sada čini sve što joj je potrebno za napredak🤯 Zaista se ne treba sramiti, to je nešto čime se može pohvaliti. ” Rousey je zatim završila svoj post s hashtagovima #normalizebreastfeeding i #proudmama.

Dojenje je potpuno normalan, prirodan tjelesni proces i za novog roditelja i za njegovu bebu. Naravno, to nije nešto što odgovara svima. Ali to nije nešto zbog čega bi se neko trebao osjećati kao da se treba skrivati ​​ili se sramiti, kako je objasnila Rousey. Dojenje u javnosti, međutim, može biti teško navigirati jer postoji tako malo određenih prostora za udobno obavljanje tog posla. Ali izjave poput Rouseyjeve jasno govore da je dojenje sasvim normalna stvar koja se događa – i to da li je to kod kuće, u javnosti ili na letu ne bi trebalo imati razlike.

Zapravo , Rousey uči prihvatiti sve aspekte nove majke, uključujući i neizbježne izazove. “Nakon najgrublje noći koju je imala Pō otkad smo je doveli kući (cijelu noć je htjela hraniti se svaki sat) @travisbrownemma (zvani najbolji muž/tata ikad🥰😍) iskoristila je naše zalihe zaliha mlijeka kako bih mogao odspavati 5 sati popodne, ”Napisala je uz Instagram fotografiju sebe, Browne i Pō ove sedmice. “Pojavila sam se kao nova žena spremna za novu noć bez sna.”

Vezano:

Kako je Ashley Tisdale odbila pritisak društvenih medija na dojenje i ‘odskočila’ nakon poroda Trudnice i dojilje bi trebale dobiti COVID-19 vakcinu, kaže CDC Ronda Rousey otvara se o osjećaju samoubojstva nakon njezinog poražavajućeg gubitka za Holly Holm

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.