Magazin

Orlando Bloom i Katy Perry kunu se u ovu dječiju šmrkalicu koju koriste ustima

0 31

Roditeljstvo nije uvijek lijepo — čak ni za slavne osobe. Glumac Orlando Bloom, , nedavno je primećen kako komentariše objavu na Instagramu u kojoj se promoviše popularan alat za uklanjanje šmrklja iz bebinog nosa. Uređaj, Fridababy NoseFrida, koristi filter i cijev kako bi omogućio roditeljima da sišu šmrklje iz bebinog nosa koristeći—uzmite ovo—usta.

“Isisao sam tako mnogo šmrkanja sa ovom stvari,” prokomentarisao je Bloom sa svog verifikovanog Instagram naloga. “Katy a ja se smjenjujem da vidim ko može izvući najvećeg klošara. Do sada je pobjeđivala ili možda to znači da gubi? Lol. Roditeljstvo je čudno, ali naša ćerka barem može da diše noću.”

Ako se češete o tome kako ovaj proizvod zapravo radi, evo suštine: na jednom kraju je usnik koji roditelj može koristiti, a na drugom cijev koja ide uz bebinu nozdrvu (ne unutar nje). U sredini je crijevo. Kada roditelj siše usnik, on izvlači šmrklje iz bebinog nosa u slamčicu—koja ima „hvatač za jednokratnu upotrebu“ prije crijeva tako da roditelj zapravo ne dobije puna usta šmrcova. Mnogi roditelji – očito i poznati i ne – hvale ovu stvar, o čemu svjedoče recenzije Fridababy NoseFrida na Amazonu.

Začepljen bebin nos je čest simptom virusa poput obične prehlade, prema Mayo Clinic. Očigledno, male bebe su premlade da bi efikasno ispuhale nos. Dakle, na roditeljima je da to urade.

Nije prvi put da je pedijatrijska tehnika čišćenja nosa uzela maha. Kao što smo već spomenuli, neki roditelji su počeli da pročišćavaju nosove svojoj djeci tako što im brizgaju fiziološku otopinu kroz nosne prolaze pomoću šprica ili neti lonca. Sa fiziološkom otopinom, morate biti sigurni da je voda destilirana ili sterilizirana kako biste izbjegli opasne patogene poput amebe koja jede mozak. (I potrebna vam je stvarna mješavina slane otopine, a ne samo sol, jer pogrešna mješavina može izgorjeti nos vaše bebe.) Uz to, možda bi bilo lakše koristiti nekoliko kapi fiziološkog rastvora da olabavite sluz, a zatim koristiti uređaj za usisavanje, kao što je onaj kome su se Bloom i Perry obratili, da ga zapravo isišu.

Perry, , u avgustu 2020 rodila ćerku, Daisy Dove. Ranije ove godine, ona je podelila da je prvih šest nedelja nakon bebe bilo “divlje”, kao što je SELF ranije izvestio. “Rađao sam najveći dar od svih, za sebe, a onda je moj album izašao sutradan. I bila sam u bolnici i nisam mogla, uh, da obrišem svoju zadnjicu,” objasnila je.

Samo četiri ili pet nedelja kasnije, snimala je American Idol. “Nisam to planirao. Ali bilo je kao, ‘O, moj Bože!’ Bilo je tako intenzivno, znaš?” rekla je tokom februarskog pojavljivanja na Uživo sa Kelly i Ryanom. “Rađanje , a onda se vratim na posao i dojim, kao – sranje! Ovo žene rade? Oh, moj Bože!”

Povezano:

Najbolje usluge dostave hrane za bebe i pretplate u 2021 Jessica Biel otkriva kako je bilo imati ‘Tajnu COVID bebu'2021Gabrielle Union otkriva emocionalni razgovor koji ju je uvjerio da pokuša surogat majčinstvoSve proizvode predstavljene na SELF-u nezavisno su odabrali naši urednici. Ako nešto kupite putem naših maloprodajnih veza, možda ćemo zaraditi proviziju za partnere.

2021

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.