Magazin

Constance Wu je ispričala kako joj je prijateljica spasila život tokom krize mentalnog zdravlja

0 13

Constance Wu govorila je o tome kako je pronašla njegu koja joj je bila potrebna nakon pokušaja samoubistva u dva intervjua ove sedmice, na Dobro jutro Ameriko i )Red Table Talk. Glumac Crazy Rich Asian također je progovorio o povratku na društvene mreže nakon trogodišnje pauze, doživljavajući seksualno uznemiravanje na snimanju filma Fresh Off the Boat, i svijest o mentalnom zdravlju unutar azijsko-američke zajednice.

Wu, 40, rekla je da je njeno mentalno zdravlje počelo spiralno nakon što je na Tviteru objavila razočaranje što je Fresh Off the Boat produžen za još jednu sezonu u 2018. U to vrijeme, Wu je pojasnila da nije uznemirena što će se serija nastaviti snimati; umjesto toga, njeno razočarenje je proizašlo iz činjenice da bi, radeći na još jednoj sezoni serije, morala odustati od drugačijeg projekta zbog kojeg je bila uzbuđena. Čak i dalje, reakcija na mreži je bila intenzivna.

“Bila je ogromna gomila, a ja sam u suštini otkazan jer sam ispao nezahvalan,” rekao je Wu GMA. “A najbolnija stvar od svega bila je to što me je zajednica azijskih Amerikanaca bila ta koja me je ili progonila ili najviše izbjegavala.” Presuda je išla dalje od njenih tvitova, rekla je Wu, objašnjavajući da su je ljudi zvali “diva” jer nije želela da učestvuje u seriji nakon 2018 blockbustera Ludo bogati Azijati: “Otkazana sam jer nisam bila onakva kakva su Azijati željeli da budem, nezahvalna, bezobrazna, kako god,” rekla je.

Wu je rekao Red Table Talk da je pokušala da se ubije nakon što je pročitala DM-ove koje joj je poslao drugi azijski američki glumac koji je kritikovao njene tvitove. Srećom, prijatelj koji ju je u to vrijeme provjeravao spasio joj je život tako što ju je odveo pravo na psihijatrijsku hitnu pomoć. “Prijavili su me, a ja sam prespavao noć na krevetiću u čekaonici na psihijatrijskoj hitnoj u Njujorku pod nadzorom. I onda su dva savjetnika sljedećeg jutra razgovarala sa mnom”, rekao je Wu. “Onda sam neko vrijeme morala svaki dan biti na terapiji kod psihijatra i psihologa.” Wu je rekla GMA da je također počela uzimati lijekove koji su pomogli, iako je bilo potrebno neko vrijeme da se utvrdi šta joj djeluje.

Na pitanje kakav je bio proces izlječenja, Wu je rekao: „Trebao mi je. U tom trenutku nisam bio siguran. Bio sam u mentalnom stanju da sam sebe premlatio.” Dodala je da joj je “otkazivanje” nanijelo mnogo bola: “Toliko sramote…i osjećaj kao da sam sve upropastila svima.”

Wu je također rekao šutjela je o seksualnom uznemiravanju dok je snimala Fresh Off the Boat jer je htjela zaštititi emisiju koja je bila važna za njenu zajednicu: „Moj zlostavljač u seriji bio je Azijac Amerikanac, producent, i to je za mene bio zaista sukob jer nisam želio ukaljati reputaciju jedne emisije koju su Amerikanci Azije morali predstavljati.” Rekla je da je odgovor koji je dobila nakon što je na Tviteru objavila svoju frustraciju zbog obnavljanja emisije jedan od razloga zbog kojih ne želi sada da izbaci svog nasilnika: „Da li se bojim reakcije? Naravno.”

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.