Magazin

Pregled dušeka Casper Element Pro 2023: Pouzdan krevet koji vas grli i podržava

0 8

Ako spavate na boku kao ja, možda ćete otkriti da vam kukovi i ramena tonu ili se izdižu iz kičme na madracima koji su ili previše mekani ili previše čvrsti – zbog čega je srednje čvrst ili srednji mekani madrac bi mogao biti pobjeda. To je upravo ono što sam otkrio da mi Casper Element Pro daje. Njegovi slojevi srednje meke memorijske pjene uspijevaju zagrliti moje tijelo dok ga pritiskaju leđa, a primijetio sam da su se normalni bolovi s kojima se suočavam oko vrata i donjeg dijela leđa ujutro smanjili (što nije uvijek slučaj sa mojom Leesom).

Udobnost

Što se tiče čvrstoće, Element Pro veers srednje mekana; kada gurnem svoje tijelo uz njega, mogu osjetiti vrlo slabu tonu (u međuvremenu, moja srednje čvrsta Leesa ostaje ravna i ne pokazuje znakove mog obrisa). Kao rezultat toga, osjećao sam se kao da me drži rukavica dok sam spavao, sa svakim dijelom tijela posebno poduprtim – osjećaj koji mi se zaista sviđa, posebno zato što sumnjam da je to uglavnom razlog zašto se nisam toliko bacao dok sam spavao. Zapravo je bilo teško ustati iz kreveta ujutro kada sam spavao na ovom dušeku – uglavnom zato što sam bio tako udoban i udoban i nisam želio da ga napustim.

Temperatura

Ja sam notorno vruć spavač (pa, meni je, inače, ozloglašen, jer se ja budim u 3 ujutro obložena znojem). U Njujorku ovaj problem rešavam korišćenjem pametnog rashladnog nadmadraca, ali u domu mojih roditelja nema tog luksuza. Dušeci od pune pjene nisu poznati po jakoj regulaciji temperature (za razliku od madraca sa unutrašnjim oprugama i hibridnih madraca, koji omogućavaju da zrak lako putuje kroz zavojnice). Casperovo rješenje za ovo je gornji sloj napravljen od “AirScape” pjene, koji je perforiran kako bi teoretski omogućio izlaz topline i vlage.

Iako ne mogu govoriti o nauci da li je ovo pjena zapravo povećava protok zraka, mogu reći da sam se probudio samo jednom u tri sedmice i vidio da mi je jorgan bačen na pod. Testirao sam dušek zimi, što je možda uticalo na ovo (iako je bio prilično topao, sa nekoliko 30-stepenih dana u Južnoj Karolini). Međutim, primijetio sam da je svake noći kada sam skliznuo u krevet, vrh dušeka bio primjetno hladniji od većine na kojima sam ikad spavao (uključujući moju Leesu).

Materijali

Casper Element Pro je umotan u udobnu brušenu tkaninu koja me podsjeća na unutrašnjost duksa. Unutra su dva sloja pjene od poliuretana (također poznata kao poliuretanska pjena), sloj viskoelastične poliuretanske pjene (aka memorijska pjena) i osnovni sloj od poliuretana. Sve Casperove pjene imaju CertiPUR-US certifikat, što znači da su neovisno testirane i odobrene od strane neprofitne Alijanse za fleksibilnu poliuretansku pjenu, Inc., koja osigurava da se pjena proizvodi bez kemikalija koje oštećuju ozonski omotač, formaldehida, teških metala poput žive, i da imaju niske emisije isparljivih organskih jedinjenja (VOC) za kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru i još mnogo toga. Nisam doživio nikakve reakcije na materijale u madracu (niti sam primijetio značajnije nove madrace, hemijski mirise), i cijenim da ovaj madrac zadovoljava ove ekološke standarde.

Probni period bez rizika

Jedna od najvećih prednosti kompanija koje proizvode madrac u kutiji kao što je Casper je da način je lakše kupiti, isprobati i vratiti ako krevet ne odgovara. Casper nudi -noćni probni period bez rizika (sa povratima koji su prihvatljivi nakon 10 noći, iznos od vrijeme koje Casper tvrdi da je vašem tijelu potrebno da se privikne na novi madrac), što mislim da je dovoljno vremena za testiranje. Dostava je potpuno besplatna u SAD-u i Kanadi, kao i povrat, a kompanija nudi 10-godišnju ograničenu garanciju (što znači da pokriva greške u proizvodnji, ali ne i normalne habanje; pročitajte više o garanciji ovdje).

Da li biste ga trebali kupiti?Ako spavate na boku koji se bori da ostane miran tokom noći, Casper Element Pro je odlična i pouzdana opcija. Svidjelo mi se kako me istovremeno zagrlio i podržao na način koji do sada nisam iskusio, čak ni sa drugim madracima od pune pjene. Veličina kraljice košta manje od 1 USD 000, a možete je dobiti jeftinije tokom jedne od rasprodaja brenda tokom cijele godine. Kao komercijalni urednik koji piše o svim vrstama dušeka, mislim da je ovo fer cena s obzirom na kvalitet i udobnost kreveta, kao i 2$ 000+ cijene vrhunskih Casper madraca o kojima smo pisali (kao što su Wave Hybrid i Nova Hybrid). Na kraju, Element Pro svakako vrijedi probati—posebno s tako izdašnim probnim periodom.

100

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.