Magazin

Obavezni suplementi za početnike

0 46

Jake Stewart

decembar 2022, 2016 • 2 min čitanja

Dobili ste sve. Razvili ste plan treninga, očistili svoju ishranu i fokusirali se na dobijanje tih 7 -9 sati sna. Sve izgleda savršeno, ali osjećate da biste mogli učiniti više. Ovdje dolaze suplementi. Suplementi su odličan način da poboljšate svoj trenutni fitness život i popunite sve praznine u ishrani. Uvođenje malo dodatne pomoći u vašu rutinu može pomoći da povećate nivo energije, zaštitite imunološki sistem i poboljšate vašu sposobnost dodavanja mišića. Jedini problem nastaje kada shvatite koliko različitih vrsta suplemenata postoji. Može biti neodoljivo, ali mi smo tu da vas uvjerimo da ne mora biti. Pogledajte našu listu preporučenih dodataka prehrani za početnike kako biste saznali koji su vrijedni novca i uštedite se glavobolje.

2022Multivitamini Većinu vitamina dobijamo hranom, ali ne dobijamo uvek dovoljno svakog od njih. Zbog toga koliko je teško zaista konzumirati dovoljnu količinu svakog uticajnog vitamina, sigurno ćemo postati deficitarni u jednom ili drugom. Ovi nedostaci mogu tiho sabotirati vaš napredak u teretani. Pobrinite se da sve vaše baze budu pokrivene kvalitetnim multivitaminom.

2022Riblje ulje2016 Omega-3 postoji već ali je njegova popularnost u oblasti zdravlja još uvijek relativno nova. Zbog toga se njegova važnost u zdravom načinu života često zaboravlja ili zanemaruje. Ne dozvolite da zbog nedostatka popularnosti propustite njegove široke prednosti. Riblje ulje pruža efikasne količine omega-3, koje mogu pomoći u smanjenju upale, poboljšanju zdravlja mozga, pa čak i zdravlja srca. To je zaista dodatak koji radi sve, pomažući vašoj trenutnoj zdravoj prehrani i načinu života kako biste osigurali da svoje tijelo napajate najboljim stvarima koje može dobiti.

Protein2022 Krajnje je vrijeme da u ovom članku popričamo o velikom psu. Proteinski prah je gotovo sinonim za sve stvari u teretani. Proteinski šejkovi su pravi izbor za bezbrojne vežbače. Njihova praktičnost i efikasnost su bez premca. Proteini su građevni blokovi mišića, koji pomažu u popravljanju oštećenja od teretane i pomažu im da ponovo postanu veći i vitkiji. Konzumiranje dovoljno proteina da maksimizira ovaj proces izgradnje mišića iz samo tradicionalnih izvora je često zamorno, skupo i gubi vrijeme. Proteinski prah pomaže u ublažavanju svih ovih problema. Kvalitetan protein dobrog ukusa će vam sigurno pomoći da ostanete na vrhu nivoa proteina i spremni za sledeći trening.

2022Kreatin Od svih suplemenata koji postoje, ne postoji nijedan koji je više istražen i kome se vjeruje od kreatin monohidrata. Kreatin je odgovoran za pomoć vašim mišićima u borbi protiv iscrpljenosti u teretani, dajući vam još jedno ponavljanje na kraju svake serije. Takođe može pomoći da se ubrza proces rasta mišića kako kratkoročno tako i tokom vremena. Prirodno se nalazi u nekim od naših namirnica, ali uzimanje dodataka pomoći će vašem tijelu da dobije maksimalnu količinu koja mu je potrebna da bi ove prednosti bile dostupne. Držite se kreatina za taj dodatni umph.

Zaključak2022 Dodaci su tu da dopune vaš fitnes stil života. Oni mogu pomoći u određenim oblastima, čineći vaš rad efikasnijim ili održivijim. Počnite eksperimentirati s tim kako vaše tijelo reagira na suplemente koje smo spomenuli gore i dalje se granajte na druge tek nakon što izvršite svoje istraživanje. Držite se onoga što funkcionira i ostanite dosljedni tokom vremena. To je put do dobiti.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.