Magazin

Najbolje vježbe za nove posjetitelje teretane

0 12

Jake Stewart

decembar 2022, 2016 • 2 min čitanja

2016The Bread and Butter2022 Čučanj je jedna od najefikasnijih, praktičnih vježbi koje možete izvoditi. Ova izjava je istinita bez obzira da li ste dizali manje od nedelju dana ili duže od jedne decenije. Čučnjevi su složena vježba, što znači da uključuju brojne različite mišićne grupe. Noge će biti primarni pokretači, ali čučnjevi također pomažu u vježbanju trbušnjaka i mnogih drugih grupa stabilizatora. Čučnjevi su na vrhu ove liste, ne samo zbog svoje efikasnosti, već i zbog svoje svestranosti. Mogu se izvoditi s tjelesnom težinom, bučicama, šipkama ili čak s prilagodljivim stavovima. Za više informacija o tome koja varijanta čučnjeva je prava za vas, pogledajte ovaj drugi nedavni članak koji govori o tome kako protresti svoju rutinu za noge.

2022Upper Strength2022 Bench Press je na drugom mjestu na našoj ljestvici iz uglavnom istih razloga kao i čučanj. To je složeno podizanje, koje radi na prsima, ramenima i tricepsima. Naš omiljeni aspekt ove vježbe ipak je njena skalabilnost. Čak i ako se mučite s izvođenjem sklekova, možete pronaći način da izvedete bench press. Ako je šipka preteška, počnite s lakšim bučicama. Bench press dolazi sa bezbroj različitih varijacija i može se lako modificirati kako bi vam pružio adekvatan izazov, bez obzira na nivo vašeg iskustva.

Postati kreativan Red bučica zaokružuje našu listu, kao i zaokružuje mišićne grupe o kojima smo zanemarili govoriti. Ovo konačno složeno podizanje cilja na leđa, bicepse i podlaktice. Međutim, ono što ga čini drugačijim od druga dva je njegova jednostrana priroda. Svaka ruka se kreće nezavisno sa ovim podizanjem, omogućavajući svakoj strani da bude dovoljno izazovna. Naša dominantnija strana često preuzima više opterećenja nego što bi trebalo, što ponekad dovodi do neravnoteže mišića na duge staze. Veslanje svake ruke nezavisno od druge osigurava da će ovi mišići ravnomjerno rasti, što će dovesti do snage, tjelesne građe i, u slučaju ove vježbe, čak i posturalnog poboljšanja.

Sve zajedno 2022 Kreiranje rutine treninga usredsređene na ova tri pokreta sigurno će vas dovesti na pravi put u vašoj kondiciji putovanje. Jedini savjet za rastanak koji ću vam ostaviti je da se pobrinete da vaša forma ostane na prvom mjestu kada izvodite ove vježbe. Napredak će se dogoditi s vremenom, ali samo ako ove vježbe radite ispravno. Pogledajte neke od naših drugih članaka za detaljne vodiče o tome kako da se svaki lift računa. Polako i bićete zapanjeni kako će vam mišići rasti.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.